Ministrul Transporturilor pregătește "Autostrada Nordului"

Ministrul Transporturilor pregătește "Autostrada Nordului"
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, vineri, că în luna august va fi lansată procedura pentru proiectul "Autostrada Nordului", mai exact va fi reactualizat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea - Satu Mare - Baia Mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Răzvan Cuc a făcut acest anunț, vineri, în timpul unei vizite făcute în județul Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, scrie News.ro.

El a spus că va fi lansată procedura pentru proiectul "Autostrada Nordului", respectiv drumul expres Petea - Satu Mare - Baia Mare, documentația pentru reactualizarea studiului de fezabilitate fiind deja în pregătire.

După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni CITEȘTE ȘI După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni

"Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Masterplanul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021-2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi, ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum și ne și ținem de cuvânt", a afirmat Răzvan Cuc.

El a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că procedura va fi lansată chiar in luna august.

"Pregătim documentația pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, necesar construcției acestui drum expres. Am luat această hotarare astăzi, 10 Mai 2019, în urma vizitei de lucru pe care am efectuat-o la mai multe obiective de investiții de infrastructură din județul Satu Mare", a scris Cuc.

Ministrul și directorul general CNAIR au verificat stadiul de execuție al obiectivelor de investiții gestionate de Ministerul Transporturilor în acest județ.

În cadrul vizitei pe centura municipiului Satu Mare, Cuc s-a arătat nemulțumit de stadiul lucrărilor și a transmis antreprenorului că nu va ezita să rezilieze contractul în cazul în care lucrările nu vor avansa vizibil.

"Nu veniți cu scuze, pentru că sprijinul îl aveți. N-am nicio ezitare să reziliez contractul, niciuna nu am în cazul în care constructorii nu-și fac treaba. Ori lucrează cum trebuie, ori pleacă acasă. Eu vreau ca în România să avem infrastructură (…)Vreau ca până la sfârșitul anului să ajungeți undeva la 70-80 la sută, pentru că puteți. Nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes, mă întorc pe șantier și sper să nu fi fost doar o mobilizare de conjunctură”, a declarat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
autostrada nordului