Nicușor Dan anunță că au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale

Nicușor Dan anunță că au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale
scris 14 iul 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale, fiind lansată în SEAP licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1- Vest Expres.

"Un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a lansat astăzi în SEAP licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1- Vest Expres (DR1), care va lega direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală”, anunță primarul general Nicușor Dan. 

Primăria Capitalei pregătește achiziția a 100 troleibuze CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei pregătește achiziția a 100 troleibuze

Potrivit acestuia, Drumul Radial 1- Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0, scrie News.ro

”Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m”, a mai transmis primarul. 

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 14,5 milioane lei fără TVA, cu termen de execuție de 12 luni, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Nicușor Dan anunță că, în perioada următoare, va fi întocmită documentația pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente celorlalte 9 drumuri radiale.  

Cele 10 drumuri radiale care vor porni din Capitală:

 

  • DR1 - Vest Expres, are o lungime de 8.98 km și realizează legătura între Autostrada A0 - DNCB - Bulevardul Timișoara, având un cost estimat de 75.11 mil. euro cu TVA.
  • DR2 - Autostrada A1, are o lungime de 12.02 km și scopul proiectului este de extindere la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1. Costul estimat este de 42.90 mil. euro cu TVA.
  • DR3 - Giulești Expres, drum radial care are o lungime de 10.37 km, conectează Săbăreni la Autostrada AO, se prelungește până la DNCB apoi realizează legătura cu Calea Giulești. Costul estimat este de 72.62 mil. euro cu TVA.
  • DR4 - NordExpres, cu o lungime de 12.59 km realizează conexiunea localității Corbeanca la Autostrada A0 apoi se prelungește spre DNCB și Bulevardul Poligrafiei. Costul total estimat este de 102.39 mil. euro cu TVA.
  • DR5 - Pipera Expres, are o lungime de 10.53.km și realizează legătura între Autostrada A0 și localitățile Otopeni - Tunari - DNCB- Pipera - Băneasa Nord. Costul total estimat este de 85.97 mil. euro cu TVA.
  • DR6 - Afumați Expres, drumul radial ce realizează conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2, devenind o variantă de ocolire a localității Afumați. Are o lungime de 4.39 km și un cost total de 34.14 mil. euro cu TVA.
  • DR7 - Est Expres are o lungime totală de 6.10 km și conectează Moara Domnească la Autostrada A0 și realizează legătura municipiului București la A0 prin Dobroiești-Pantelimon - DNCB – A0. Costul estimat este de 58.34 mil. euro cu TVA.
  • DR8 -Splai Expres cu o lungime de 5.49 km conectează Autostrada A0 cu municipiul București prin legătura la DNCB și Splaiul Unirii, dar și conexiunea cu zona metropolitană prin nodul Cernica. Costul total estimat este de 36.51 mil. euro cu TVA.
  • DR9 - Sud Expres, are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea Vidra - Autostrada A0 - DNCB - Bulevardul Metalurgiei / Gara Progresu. Costul estimat este de 96.44 mil. euro cu TVA.
  • DR10 – Măgurele Expres, realizează legătura Autostrăzii A0 la DNCB - Parc Industrial Măgurele - Prelungirea Ferentari. Are o lungime de 9.62 km și un cost total estimat de 76.65 mil. euro cu TVA.

Nicușor Dan anunță că au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
drumuri radiale