Nou CEO la Blue Air. Germanii își aduc și ei un reprezentant în conducere

Nou CEO la Blue Air. Germanii își aduc și ei un reprezentant în conducere

Oana Petrescu

scris 6 mai 2019

Operatorul low-cost Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, a numit-o pe Oana Petrescu în funcția de Director General.

Aceasta îl înlocuiește pe Marius Puiu care, din septembrie 2018 a ocupat funcția de CEO interimar.

Un Boeing 737 a ratat aterizarea, ajungând în râul St. Johns din Florida. 21 de oameni, răniți CITEȘTE ȘI Un Boeing 737 a ratat aterizarea, ajungând în râul St. Johns din Florida. 21 de oameni, răniți

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer in-terimar și turnaround manager. Anterior, Oana a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young, și respectiv Deloitte și vicepreședinte executiv la Banca Comercială Română după privatizare.

Numirea Oanei Petrescu încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din: Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer),  Dana Popescu (Chief Financial Officer), Cristian Buciu (Chief Operations Officer), Aurelian Bobei (Chief Technical Officer).

Carsten Schaeffer a ocupat funcții în managementul Lufthansa și Air Berlin. 

Schimbările sunt operate în contextul în care, cum a anunțat Profit.ro, grupul german Zeitfracht, cu operațiuni în logistică, transport naval și imobiliar, dar și în aviație, a cumpărat 10% din acțiunile companiei low-cost Blue Air.

Blue Air operează zboruri din decembrie 2004. În cei 14 ani de activitate, compania a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape 6 milioane în anul 2018. Cu o echipă de 1,300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
oana petrescu