Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare

Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Compania aeriană scandinavă SAS a încheiat un nou contract de credit, pentru 5,5 miliarde de coroane suedeze (505,5 milioane de dolari), cu firma americană de investiții Castlelake, pentru a-și refinanța împrumuturile, a crește lichiditatea și a sprijini ieșirea din procedurile de restructurare voluntară, a anunțat sâmbătă compania aeriană, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Împrumutul oferit de Castlelake va refinanța și va înlocui un contract de credit de finanțare al companiei de 7,7 miliarde de coroane (707,6 milioane de dolari) încheiat cu fonduri gestionate de Apollo Global Management, a spus compania, citată de News.ro.

”Prin încheierea acestui acord de investiții, SAS face următorul pas în procesul capitolului 11 din SUA”, a declarat CEO-ul Anko van der Werff, într-un comunicat.

DOCUMENT România abandonează planul de a-și cumpără nave militare proprii CITEȘTE ȘI DOCUMENT România abandonează planul de a-și cumpără nave militare proprii

Compania a spus că va solicita aprobarea Curții SUA pentru acordului de investiții și a noii finanțări, cât mai curând posibil, în noiembrie 2023.

SAS a spus că finanțarea vine ca parte a structurii tranzacției convenite cu un consorțiu format din Castlelake, Air France-KLM S.A., firma daneză de investiții Lind Invest și statul danez, în urma procedurii sale de faliment.

Air France-KLM, Castlelake și Lind Invest nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

În octombrie, compania a declarat că Castlelake va lua un pachet de acțiuni de aproximativ 32% în SAS, cel al Air France-KLM va fi de aproximativ 20%, iar statul danez va deține aproximativ 26% din acțiuni, adăugând că investițiile totale în SAS reorganizată s-ar ridica la 12,9% miliarde de coroane suedeze (1,16 miliarde de dolari).

Cel mai mare transportator aerian din Scandinavia a solicitat protecție în caz de faliment în Statele Unite la jumătatea anului 2022, după ani de luptă cu costuri ridicate, împreună cu cererea scăzută a clienților, cauzată de pandemie.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
sas
actiuni
bursa