Pentru prima dată, un producător auto străin domină piața americană. Toyota Motor a detronat General Motors ca cel mai mare producător auto din SUA în 2021, pentru prima oară în 90 ani

Pentru prima dată, un producător auto străin domină piața americană. Toyota Motor a detronat General Motors ca cel mai mare producător auto din SUA în 2021, pentru prima oară în 90 ani
scris 5 ian 2022

Toyota Motor a detronat General Motors ca cel mai mare producător auto din SUA în funcție de vânzări în 2021, marcând pentru prima dată din 1931 când producătorul auto din Detroit nu a avut cele mai mari vânzări pe piața americană, transmite Reuters.

De asemenea, este prima dată când un producător auto din afara Statelor Unite ocupă primul loc la vînzările din America, scrie News.ro.

FOTO Stadionul Giulești a fost finalizat CITEȘTE ȘI FOTO Stadionul Giulești a fost finalizat

Toyota a reușit să gestioneze mai bine problemele lanțului de aprovizionare, permițându-i să ia poziția de lider de la GM pentru prima dată în 90 de ani.

O lipsă continuă de cipuri semiconductoare a cauzat opriri sporadice ale activităților fabricilor și a dus la un nivel record de stocuri de vehicule în 2021.

GM a declarat marți că a vândut 2,2 milioane de vehicule în SUA în 2021, în scădere cu 12,9% față de anul anterior.

Toyota, prin comparație, a anunțat că a vândut 2,3 milioane de vehicule în SUA anul trecut, în creștere cu 10,4% față de 2020.

Diferența de vânzări dintre cei doi producători de automobile a fost de 114.034 de vehicule.

GM a fost cel mai mare vânzător de vehicule în SUA din 1931, când a depășit Ford Motor, potrivit datelor portalului de specialitate Automotive News.

Ford a vândut 1,7 milioane de vehicule până în noiembrie.

Vânzările de vehicule ușoare noi din SUA sunt de așteptat să fie de aproximativ 15 milioane în 2021.

Analiștii din industrie au opinii mixte în ceea ce privește previziunile de vânzări pentru 2022, din cauza volatilității de pe piață. Estimările variază de la aproximativ 15,2 milioane de vehicule până la aproximativ 16 milioane de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
general motors