Poliția a găsit în ultima săptămână peste 700 de persoane și zeci de autovehicule și documente semnalate în Sistemul Informatic Schengen

Poliția a găsit în ultima săptămână peste 700 de persoane și zeci de autovehicule și documente semnalate în Sistemul Informatic Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2024

Peste 700 de persoane, 64 de autovehicule și 49 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în perioada 5-11 aprilie, de polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, anunță Poliția Română.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Poliției Române, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 536 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 56 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 252 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 33 de documente, fiind găsite și 61 de autovehicule căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 180 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE.

Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de către autoritățile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 16 documente și 3 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Începând din 31 martie, momentul aderării României la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie în mod sistematic.

viewscnt
Afla mai multe despre
semnalari sistemul informatic schengen
mandate arestare