Poliția Locală București a aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei taximetriștilor, în 2019. ”Punctele problemă” din Capitală sunt Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau stațiile de taxi din apropierea marilor spitale

Poliția Locală București a aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei taximetriștilor, în 2019. ”Punctele problemă” din Capitală sunt Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau stațiile de taxi din apropierea marilor spitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2019

Poliția Locală București anunță că, în 2019, a organizat 59 de acțiuni care au vizat activitatea de taximetrie, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei. ”Punctele problemă” din Capitală sunt, în funcție de numărul amenzilor aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau stațiile de taxi din apropierea marilor spitale și a mall-urilor. Poliția Locală sfătuiește clienții să nu plătească cursele dacă nu au fost înregistrate pe aparat și să nu negocieze cu taximetriștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De la 1 ianuarie 2019, polițiștii locali din București au inițiat 59 de acțiuni speciale care privesc activitatea de taximetrie. În această perioadă, cuantumul amenzilor aplicate pentru depistarea neregulilor se ridică la suma de 1.838.600 lei, scrie News.ro.

Startup-ul producător de vehicule electrice Rivian a atras fonduri de 1,3 miliarde de dolari, printr-o rundă de finanțare CITEȘTE ȘI Startup-ul producător de vehicule electrice Rivian a atras fonduri de 1,3 miliarde de dolari, printr-o rundă de finanțare

”Cele mai frecvente abateri constatate au fost refuzul cursei, solicitarea de suprapreț, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afișării tarifului cât și intervenția asupra aparatelor de taxat prin instalarea ilegală a unor dispozitive electronice artizanale, menite să majoreze prețul real”, a anunțat joi Poliția Locală București.

Sursa citată a precizat că polițiștii locali, în funcție de gravitatea celor constatate, au mai aplicat și măsuri complementare: au fost reținute 68 de autorizații taxi și retrase alte 109 certificate de pregătire profesională.

Au mai fost întocmite 115 adrese către alte autorități de autorizare din județul Ilfov și, în cazul a 25 de autovehicule, a fost sesizată Brigada Rutieră București în vederea reținerii certificatelor și plăcuțelor de înmatriculare. În total, peste 2.800 de șoferi de taxi au trecut prin filtrul polițiștilor din cadrul Poliției Locale București.

“«Punctele - problemă» ale Capitalei în privința taximetriștilor indisciplinați sunt, potrivit numărului de amenzi aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau stațiile de taxi din apropierea marilor spitale sau a mall-urilor. Acțiunile Poliției Locale București vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activității taxi astfel încât bucureștenii să poată beneficia de servicii de calitate”, au mai precizat polițiștii.


Poliția Locală București îi îndeamnă pe bucureșteni să refuze achitarea contravalorii unei curse dacă aceasta nu este înregistrată pe aparat. Mai mult, cei ce apelează la servicii de taximetrie sunt avertizați să nu negocieze și să nu accepte prețuri impuse.

În aceste zile, Poliția Locală București a demarat o campanie în vederea combaterii nelegalităților din transportul public în regim de taxi, în “punctele problemă” fiind distribuite flyere de informare.

viewscnt
Afla mai multe despre
poliția locală bucurești
amenzi
taxi