Rezilierea contractului pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul București

Rezilierea contractului pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul București
scris 23 mar 2021

Rezilierea contractului pentru A3 Chețani - Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul București, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, precizând că nu cunoaște motivele care au stat la baza acestei decizii, dar că va încerca să obțină la Curtea de Apel anularea acestei hotărâri.

"Rezilierea contractului A3 Chețani - Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul București. Ne luptăm la Curtea de Apel pentru întoarcerea acestei decizii pentru infrastructura din România. Un complet al tribunalului a decis astăzi să emită o ordonanță președințială prin care înștiințarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată. Reamintesc că este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, și care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări. Unu la sută, în 6 luni! După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult și că România are nevoie de autostrada A3, așa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor", a notat Drulă.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Potrivit acestuia, încă nu se cunosc motivele pe baza cărora a fost luată această decizie. Totodată, ministrul a precizat că CNAIR nu a fost citată la tribunal pentru a explica situația acestui contract.

"Nu știm încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce știm este că: 1. CNAIR nu a fost citată și nu a putut explica judecătorilor situația acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situația acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul național alăturat traficul e infernal și mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acțiuni (printre care și o mare bancă) să se oprească din acțiuni contrare interesului public. A duce un business într-o țară înseamnă și responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat. Am încredere în Justiția din România, am încredere că infrastructura își va găsi dreptatea. Vă voi ține la curent cu evoluția acestui dosar important pentru infrastructura din România. Suntem aici să apărăm interesul public și să construim autostrăzi", a adăugat ministrul.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 11 martie că a notificat antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chețani - Câmpia Turzii, rezilierea efectivă intrând în vigoare în 14 zile de la notificare.

G 4 Media susține că tronsonul de 15,7 km din A3 trebuia construit de o asociere de firme românești, compusă din Straco Group, Specialist Consulting și Total Road. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în vara anului 2016, iar termenul inițial de finalizare era finalul anului 2017. În acest moment, stadiul lucrărilor este de doar 40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania
chețani-câmpia turzii