Ride-hailing-ul poluează cu 69% mai mult decât mijloacele de transport pe care le înlocuiește

Ride-hailing-ul poluează cu 69% mai mult decât mijloacele de transport pe care le înlocuiește
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2020

Uber, Lyft și celelalte companii de ride-hailing contribuie la creșterea poluării, nu la reducerea acesteia, așa cum s-a susținut până nu demult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un studiu realizat de “Uniunea oamenilor de știință preocupați” și dat acum publicității confirmă faptul că ride-hailing-ul contribuie la creșterea poluării și oferă chiar un procent în acest sens: 69%.

Calculul s-a făcut comparând poluarea realizată de mașinile firmelor de ride-hailing cu poluarea mijloacelor de transport folosite înainte de cei care acum apelează la Uber și celelalte firme.

DATE TEHNICE & FOTO: Totul despre prima Dacia electrică, înaintea lansării oficiale CITEȘTE ȘI DATE TEHNICE & FOTO: Totul despre prima Dacia electrică, înaintea lansării oficiale

Problemele sunt două. În primul rând, la cursele de acest gen apelează mai mult cei înainte foloseau transportul în comun, bicicleta sau mergeau pe jos. De aici și creșterea traficului din cauza acestor companii.

În al doilea rând, Uber și restul nu fac ride-sharing, cum pretindeau inițial, ci operează curse similare taxiurilor. O cursă este de obicei comandată de o singură persoană, nu de oameni diferiți care au puncte de plecare și destinații diferite.

Soluțiile sugerate în studiu sunt, la fel, două. Aceste companii ar trebui să folosească mașini electrice și să treacă la un sistem real de ride-sharing, în care să fie transportate persoane care au măcar parțial un traseu comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
lyft
poluare