Șase noi puncte fixe de control pentru verificarea valabilității rovinietei

Șase noi puncte fixe de control pentru verificarea valabilității rovinietei
scris 26 sep 2019

Șase noi puncte fixe de control în ce privește valabilitatea rovinietei sunt puse în funcțiune începând de joi, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi. Acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moravița, Jimbolia și Vama Veche.

Potrivit CNAIR, de joi vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 6 noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amenda contravențională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările și completările ulterioare, scrie News.ro.

Punctele de control sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moravița, Jimbolia și Vama Veche.

VIDEO Beijingul inaugurează un aeroport gigant CITEȘTE ȘI VIDEO Beijingul inaugurează un aeroport gigant

Astfel, de joi sunt 92 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Șoferii sunt sfătuiți să verifice înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziția acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cnair
rovinieta