Șeful Aeroportului Iași: Există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj. Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi

Șeful Aeroportului Iași: Există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj. Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatră, susține că există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj-Napoca, dar ”nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi”, întrucât pentru acest lucru e nevoie de flotă aeriană pe măsură, dar și resurse financiare importante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Romeo Vatră a declarat că există o cerere mare pentru legături aeriene directe de la Iași către vestul țării, dar că marea problemă e lipsa companiilor aeriene care să poată opera aceste zboruri, scrie News.ro.

Elon Musk deține acum mai puține acțiuni Tesla decât fondurile de investiții pasive din SUA CITEȘTE ȘI Elon Musk deține acum mai puține acțiuni Tesla decât fondurile de investiții pasive din SUA

”Avem nevoie de curse noi interne de la Iași către Timișoara și Cluj-Napoca. Există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj. Am discutat acest lucru și cu directorii celor două aeroporturi și încercăm să găsim soluții. Problema în momentul de față este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi. Pentru a le deschide trebuie să ai flotă, dar și posibilități financiare importante”, a afirmat directorul Romeo Vatră.

Șeful aeroportului ieșean a mai precizat că ar fi necesară și suplimentarea numărului de zboruri de la Iași către București, întrucât există zile când pe cursele Tarom nu se mai găsesc bilete.

”Este nevoie de o suplimentare a numărului de curse de la Iași către București. Avem zile când nu se mai găsesc bilete pe zborul Tarom. Am transmis aceste doleanțe către Tarom de a suplimenta numărul de zboruri. Ne lovim însă de problema legată de posibilitățile financiare ale companiei”, a declarat Romeo Vatră.

Potrivit directorului Aeroportului din Iași, începând cu 26 martie, Ryanair va introduce zboruri de la Iași către Paris, Bruxelles, Milano și Dublin, în timp ce Wizz Air va inaugura pe 4 aprilie ruta Iași-Istanbul.

În 2022, traficul înregistrat pe Aeroportul ieșean s-a ridicat la peste 1,5 milioane de pasageri, iar în acest an sunt așteptați să tranziteze aeroportul Iași aproape două milioane de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
zboruri
avioane