Șeful Mercedes-Benz: Lipsa materiilor prime pentru vehicule electrice poate încetini tranziția adoptării acestora

Șeful Mercedes-Benz: Lipsa materiilor prime pentru vehicule electrice poate încetini tranziția adoptării acestora
scris 3 feb 2022

Oferta limitată de materii prime pentru mașinile electrice ar putea încetini tranziția de la vehiculele cu combustie internă la cele electrice, a declarat directorul general al Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, într-un interviu pentru ziarul german Die Zeit, transmite Reuters.

"Industrializarea minelor și capacitățile de rafinărie ar putea să nu progreseze la fel de repede pe măsură ce cererea crește. Dacă se va întâmpla acest lucru, ar întârzia doar mobilitatea electrică, dar nu ar împiedica-o", a spus Kaellenius.

INFOGRAFICE Mașinile hibrid au depășit în premieră vânzările de mașini diesel, iar propulsiile alternative au trecut pe primul loc în UE, peste benzină CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Mașinile hibrid au depășit în premieră vânzările de mașini diesel, iar propulsiile alternative au trecut pe primul loc în UE, peste benzină

Producătorii de automobile lucrează pentru a-și asigura aprovizionarea cu materiale de la litiu, nichel și mangan pentru baterii până la magneziu pentru componentele auto, în timp ce se întrec pentru a crește producția de vehicule electrice, dar costurile în creștere ale materiilor prime le-au erodat marjele, scrie News.ro.

Unii producători, inclusiv Mercedes-Benz, care și-a schimbat marți numele din Daimler după despărțirea de Daimler Truck, au ridicat prețurile pentru consumatori pentru a amortiza lovitura.

Recent au fost observate creșteri ale prețurilor ca răspuns la deficitul de semiconductori, care a redus volumele de producție pe parcursul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
vehicule electrice