Siemens Romania investește în extinderea fabricii Sykatec din Sibiu

Siemens Romania investește în extinderea fabricii Sykatec din Sibiu

Sursa foto: www.holmesreport.com

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 dec 2015

Siemens România va finaliza, în prima parte a anului viitor, lucrările de extindere la fabrica Sykatec din Sibiu, unde se vor produce componente de vagoane, a declarat directorul general al companiei, George Cătălin Costache, într-o conferință de presă. De-a lungul celor 110 ani de prezență în România, Siemens s-a implicat în dezvoltarea infrastructurii țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“De-a lungul celor 110 ani de prezență în România, Siemens s-a implicat în dezvoltarea infrastructurii țării și a modernizat sectoare strategice precum cel energetic sau al transporturilor. De asemenea, Siemens investește în România. În 2016 vom finaliza lucrările de exindere a fabricii Sykatec din Sibiu, unde se vor produce componente de vagoane. La începutul acestui an, compania a inaugurat un centru de cercetare-devoltare la Cluj, în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro”, a spus Costache.

El nu a dorit să dea detalii despre mărimea investiției de la Sibiu, dar a precizat că va depăși bugetul vehiculat în presă, de 3 milioane de euro.

Potrivit datelor companiei, fabrica Sykatec Sibiu va fi extinsă pe un teren cu suprafața de 30.900 de metri pătrați, situat în zona industrială din vestul orașului. Aici vor fi produse diferite cabluri și confecții metalice pentru vagoanele de cale ferată.

Grupul german Siemens a inaugurat la Cluj-Napoca, în februarie, un centru regional de cercetare-dezvoltare software, care va ajunge la peste 200 de persoane în 2017, de la 50 la momentul deschiderii.

Compania deține patru fabrici, trei în Sibiu și una la Buziaș (județul Timiș), care produc sisteme și componente pentru automatizări și aplicații industriale, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în domeniile IT și energie, localizate în București, Brașov și Cluj-Napoca.

“Și la Buziaș, unde se produc eletromotoare, vom investi pentru extinderea capacității de producție în următorii ani”, a spus șeful Siemens Romania.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, afacerile Siemens SRL au scăzut cu 60,3% în 2014, la 613 milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat cu 172%, la 37,3 milioane de lei. Cifra nu include rezultatele celor patru unități de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
fabrica
investitie
sibiu