Somet suspendă 3 ani activitatea Vulcispas, furnizor pentru metroul bucureștean: Înregistrăm pierderi și o scădere drastică a cererii, după toate crizele prin care am trecut sau încă trecem

Somet suspendă 3 ani activitatea Vulcispas, furnizor pentru metroul bucureștean: Înregistrăm pierderi și o scădere drastică a cererii, după toate crizele prin care am trecut sau încă trecem
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 18 mai 2022
Grupul Somet, specializat în lucrări de construcții pentru metrou, suspendă activitatea uneia dintre firmele pe care le deține, Vulcispas, pe o perioadă de 3 ani. Decizia este explicată prin pierderile raportate în ultimii ani de furnizorul de confecții metalice și totodată singurul producător român de izolanți din polietilenă pentru protecția șinei de contact la metrou.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Decizia este o "consecință a pierderilor financiare multianuale înregistrate urmare a: impactului crizelor sanitare, economice și politice anterioare și în derulare, criza forței de muncă calificate și creșterea excesivă a prețurilor utilităților, a materialelor și scăderii drastice a cererilor de lucrări și servicii înregistrată de Vulcispas", este argumentul.

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Activitatea va fi suspendată pe o perioadă de până la 3 ani, respectiv până la 15 iunie 2025.
 
"Cei circa 15 angajați vor fi redistribuiți în cadrul grupului", spune Dumitru Constantinescu, directorul general al Vulcispas.
 
Somet SA a fost înființat în anul 1991, ca societate cu capital privat provenită din fostul CCIB grup Metrou, și este deținută de Marian Stanciu.
 
Circa 90% din lucrările Somet au fost legate de metroul bucureștean - stații, terminale, galerii de legătură, căi de rulare, lifturi etc, grupul construind, de asemenea, mai multe hoteluri, clădiri rezidențiale, de birouri sau industriale.
 
În 2015, Somet a preluat Vulcispas,  furnizor cu tradiție în producția materialului izolator electric pentru protecția șinei de contact la metrou, și a extins activitatea firmei cu producția de confecții și structuri metalice.
PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Vulcispas a avut, în perioada 2016-2020, doi ani de pierderi (total rezultat negativ de 700.000 lei) și trei de profit (câștig anual cuprins între 100.000 și 200.000 lei).

Din grupul Somet face parte și firma Conspec, specializată în servicii de mecanizare în domeniul construcțiilor, transporturilor și excavațiilor. Compania asigură logistica șantierelor proprii dar este și partener logistic pentru alte șantiere.
viewscnt
Afla mai multe despre
somet suspendare metrou