Șova spune că în următoarele zile vor fi deschise traficului două loturi din autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureș

Șova spune că în următoarele zile vor fi deschise traficului două loturi din autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureș
scris 27 nov 2018

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, marți, pe șantierul autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș, că așteaptă ca în următoarele zile să fie deschise traficului două loturi din această autostradă. "Iată că înainte de sfârșitul anului găsim ocazia să avem premise de bucurie că încă câțiva kilometri de autostradă se vor deschide traficului", a spus Șova, menționând că va vizita și alte șantiere, pe care speră că "cei care lucrează acolo vor reuși să le închidă înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii".

"Am venit astăzi și pe acest șantier, care este aproape gata și aștept ca în următoarele zile traficul să fie deschis pe aceste segmente de autostradă. Ceea ce se întâmplă în aceste zile este încununarea unor eforturi pe care le-au făcut antreprenorii în această vară, perioadă în care, deși s-au confruntat cu suficiente dificultăți, iată că înainte de sfârșitul anului găsim ocazia să avem premise de bucurie că încă câțiva kilometri de autostradă se vor deschide traficului", a declarat, marți, Lucian Șova, pe șantierul autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș (loturile 1 și 2), scrie News.ro

Răsturnare de situație: Volkswagen și Skoda se gândesc la Bulgaria sau România pentru noua uzină a grupului. Cele două mărci își dispută poziția de coordonator al viitoarei uzine CITEȘTE ȘI Răsturnare de situație: Volkswagen și Skoda se gândesc la Bulgaria sau România pentru noua uzină a grupului. Cele două mărci își dispută poziția de coordonator al viitoarei uzine

Întrebat dacă se va circula de 1 Decembrie pe aceste loturi, el a spus: "Chiar dacă nu va fi de 1 Decembrie, eu știu că au început pregătirile pentru recepție... de fapt, prerecepția lucrărilor, este o chestiune de formalități care trebuie îndeplinită cu maximum de exigență din partea Companiei, astfel încât chiar dacă ne dorim să fie deschise aceste loturi cât mai repede cu putință, condițiile de calitate și de siguranță a traficului să fie îndeplinite sută la sută. Așa cum am spus, oricum în acest an se va circula pe aceste loturi de autostradă. Evidențiez eforturile pe care le face Asaldi (Astaldi - n.r.) pentru a reuși ca descărcarea de pe cele două loturi să fie făcută la timp astfel încât un lucru fără de care practic nu am putea da în folosință chiar dacă am recepționa aceste două segmente, va fi și acesta îndeplinit. Apreciez eforturile pe care le face Asaldi, în ciuda dificultăților la nivel global".

El a spus că va vizita unele șantiere care ar trebui să fie închise înainte de sfârșitul anului sau de "venirea iernii".

"Am venit să stau de vorbă cu constructorii, am vrut să văd și eu care este situația, așa cum ieri am fost pe segmentul de autostradă A3, astăzi pentru câteva ore sunt să văd care este situația și pe aceste loturi care urmează a fi deschise traficului, pe 29 noiembrie voi fi și pe loturi de pe Lugoj-Deva, după evenimentele pe care le vom sărbători împreună de Guvernul României la Alba Iulia voi merge să văd și acele șantiere, pe care le-am vizitat și la începutul mandatului meu, șantiere pe care sper că cei care lucrează acolo vor reuși să le închidă înainte de sfârșitul acestui an sau măcar de venirea iernii, astfel încât să mai adauge la cei aproape 60 de kilometri de autostradă pe care vom circula cu siguranță înainte de sfârșitul acestui an să mai adăuge și încă 20-30 de kilometri care ar putea fi deschiși traficului înainte de venirea iernii", a afirmat Șova.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian sova
autostrada