Statele Unite au ridicat complet interdicția vizând laptopurile în cabinele avioanelor care zboară din Orientul Mijlociu

Statele Unite au ridicat complet interdicția vizând laptopurile în cabinele avioanelor care zboară din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2017

Statele Unite au ridicat complet interdicția vizând laptopurile în cabinele avioanelor care zboară din Orientul Mijlociu în SUA, au anunțat autoritățile, precizând că aeroporturile din regiune au luat măsuri pentru consolidarea securității, relatează Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre măsurile evocate se numără verificarea dispozitivelor electronice, pentru a nu conține bombe, dar și verificarea aleatorie a mai multor persoane, arată news.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă a declarat că toate companiile aeriene și aeroporturile de pe care decolează zboruri către SUA au îndeplinit prima fază a consolidării securității cerută de Washington.

FOTO Prima imagine reală cu noul Dacia Duster, înainte de lansarea oficială CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine reală cu noul Dacia Duster, înainte de lansarea oficială

La 21 martie, invocând un risc de atentate, autoritățile americane le-au interzis pasagerilor provenind de pe zece aeroporturi - din țări arabe și Turcia - să transporte în cabină laptopuri, tablete și altă aparatură electronică.

Regatul Unit le-au urmat exemplul și au impus o măsură similară unui număr de șase țări.

Companiile aeriene și mulți pasageri se temeau că Statele Unite vor extinde această interdicție zborurilor provenind din Europa.

Pe 28 iunie, Statele Unite au anunțat că impun măsuri de securitate mai stricte tuturor zborurilor cu destinația Statele Unite, indiferent de țara de origine.

Aceste măsuri sunt ținute confidențiale și sunt diferite în funcție de aeroporturile vizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptop
sua
avion