SUA aprobă un contract de mentenanță a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite, primul de când se află Biden la putere

SUA aprobă un contract de mentenanță a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite, primul de când se află Biden la putere
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Washingtonul a aprobat un contract de mentenanță a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite, primul contract încheiat cu regatul de la Golful Persic de când se află Joe Biden la putere, anunță Departamentul de Stat american, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acest contract - care ar putea atinge 500 de milioane de dolari - este menit să asigure mentenanța flotei saudite de elicoptere americane - elicoptere de atac de tip Apache și Black Hawk - și a unei viitoare flote de elicoptere de transport de tip Chinook, a precizat într-un comunicat diplomația americană, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Contractul implică trimiterea în Arabia Saudită a doi fincționari americani și a 350 de angajați ai unor subcontractori pe o perooadă de doi ani, precizează departamentul.

Președintele democrat Joe Biden, care a promis în campania electorală că-i va face ”să plătească” pe liderii saudiți cu privire la responsabilitatea pe care o au în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi și că-i va trata ca pe niște ”paria”, a dispus, la începutul mandatului, o reexaminare a tuturor contractelor de înarmare încheiate de către predecesorul său republican Donald Trump cu Arabia Saudită.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin și-a anulat, săptămâna trecută, în ultimul moment, o vizită în Arabia Saudită, din cauză că nu se putea întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman, supranumit MBS, care este în mod oficial ministrul saudit al Apărării.

MBS era interlocutorul privilegiat al lui Trump, însă Biden a anunțat că va comunica în mod direct cu regele Salman.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
elicoptere