Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500 ESG, provocând critici din partea miliardarului Elon Musk

Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500 ESG, provocând critici din partea miliardarului Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

S&P Dow Jones Indices a eliminat producătorul de mașini electrice Tesla din indexul său S&P 500 ESG, invocând existența unor probleme care include acuzații de discriminare rasială și accidente legate de vehiculele sale cu pilot automat, o măsură care a provocat tweet-uri critice din partea CEO-ul Tesla, Elon Musk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alți factori care au contribuit la această măsură, intrată în vigoare pe 2 mai, au inclus lipsa de detalii publice din partea Tesla legate de strategia sa pentru emisii de carbon reduse sau codurile de conduită în afaceri, a declarat Margaret Dorn, șefa indicilor ESG a organizației pentru America de Nord, într-un interviu.

VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia o ia pe urmele BMW și lansează primul său model Art Car, în ediție limitată. A apelat la o artistă marocană

Chiar dacă Tesla contribuie la reducerea emisiilor cu mașinile sale electrice, a spus Dorn, problemele sale și lipsa dezvăluirilor față de colegii din industrie ar trebui să ridice îngrijorări pentru investitorii care doresc să judece compania în funcție de criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), scrie News.ro.

”Nu poți lua pur și simplu declarația de misiune a unei companii, ci trebuie să te uiți la practicile sale în toate acele dimensiuni cheie”, a spus ea.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns imediat la întrebări. Dar, după ce indexul s-a schimbat, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că ”ESG este o înșelătorie. A fost folosit de falși războinici ai justiției sociale”.

Decizia scoate în evidență o controversă tot mai mare cu privire la modul de a evalua performanța corporativă.

Investitorii preocupați de probleme precum diversitatea și schimbările climatice au alocat bani în fonduri folosind criterii ESG pentru a alege acțiuni, ridicând întrebări despre cât de eficient promovează fondurile schimbarea sau dacă s-au implicat prea mult în stabilirea politicii.

S&P Dow Jones Indices este deținută în majoritate de S&P Global Inc.

Excluderea Tesla a făcut parte dintr-un grup de modificări aduse indicelui S&P 500 ESG, datând din 22 aprilie, potrivit unui anunț. Printre completările la index s-a numărat și Twitter, platforma de socializare cu care Musk are un acord de cumpărare. Dorn și alții nu au descris imediat motivele pentru care a fost adăugată Twitter.

ESG este un acronim pentru mediu, social și guvernanță, iar performanțele companiilor în aceste domenii au devenit o sursă de interes pentru investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p dow jones indices
tesla
elon musk