Tesla obține împrumuturi de peste 11 miliarde de yuani de la băncile chineze pentru fabrica din Shanghai

Tesla obține împrumuturi de peste 11 miliarde de yuani de la băncile chineze pentru fabrica din Shanghai
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Producătorul american de automobile electrice Tesla a obținut o facilitate de creditare din partea unor bănci din China de până la 9 miliarde de yuani (1,29 miliarde dolari), potrivit documentelor depuse de la autoritatea de reglementare bursieră din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Tesla a mai anunțat că a semnat acorduri pentru o facilitate de creditare de tip revolving, negarantată, de până la 2,25 de miliarde de yuani, scrie News.ro.

Canadienii au tăiat secvența din „Home Alone 2” în care apare Donald Trump CITEȘTE ȘI Canadienii au tăiat secvența din „Home Alone 2” în care apare Donald Trump

Compania a precizat că ambele împrumuturi vor fi utilizate pentru fabrica de automobile din Shanghai.

Băncile participante la finanțarea Tesla sunt China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Shanghai Pudong Development Bank  și Industrial and Commercial Bank of China.

Pe lângă construcția și producția de la fabrica Tesla din Shanghai, împrumutul ar mai putea fi utilizat pentru rambursarea unor datorii de 3,5 miliarde de dolari cu scadența pe 4 martie 2020.

Fabrica, prima uzină a Tesla din afara Statelor Unite, se află în centrul ambițiilor companiei americane de creștere a vânzărilor pe cea mai mare piață auto din lume și de evitare a taxelor de import mai mari impuse de China automobilelor fabricate în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
shanghai