Tesla va construi o nouă uzină la Shanghai pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei

Tesla va construi o nouă uzină la Shanghai pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a achiziționat un teren de 19,7 hectare în Shanghai, pentru a produce sisteme Megapack de stocare a energiei, care vor fi vândute pe plan mondial, transmit Xinhua și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul de la Beijing a anunțat că Tesla a plătit 222,42 milioane de yuani (31,13 milioane de dolari) pentru terenul aflat în apropierea actualei uzine Tesla unde sunt produse vehiculele din gama Model 3 și Model Y, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Romaero, compania aeronautică a statului, își cere insolvența. Anterior - obligație de a plăti despăgubiri uriașe unui om de afaceri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Romaero, compania aeronautică a statului, își cere insolvența. Anterior - obligație de a plăti despăgubiri uriașe unui om de afaceri

China este a doua mare piață a Tesla după Statele Unite, uzina din Shanghai fiind cea mai mare unitate de producție a companiei americane. Capacitatea sa anuală este de 1,1 milioane de vehicule electrice (EV) iar Tesla vrea să extindă unitatea.

Construcția noii fabrici ar urma să înceapă în primul trimestru din 2024, producția urmând să demareze în trimestrul patru din 2024. Conform informațiilor de pe site-ul Tesla, Megapack este o baterie puternică care stochează energie și ajută la stabilizarea rețelei și la prevenirea întreruperilor în alimentare.

Inițial uzina va produce 10.000 de sisteme Megapack de stocare a energiei pe an, adică echivalentul unor capacități de stocare de aproximativ 40 de Gigavați-oră.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla. shanghai