Tesla vrea să accelereze planificata extindere a fabricii sale din Germania

Tesla vrea să accelereze planificata extindere a fabricii sale din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2023

Producătorul american de vehicule electrice Tesla vrea să accelereze planificata extindere a fabricii sale din Germania, inaugurată acum aproape doi ani, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Sperăm să obținem în primul trimestru din 2024 autorizația pentru prima etapă a proiectului, care va fi o piatră de hotar pentru noi. Va include o evaluare a impactului extinderii asupra mediului", a afirmat André Thierig, directorul uzinei Tesla din Grünheide, lângă Berlin, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania

Oficialii Agenției de Mediu din landul Brandenburg au declarat, la solicitarea DPA, că nu există o estimare a calendarului pentru acordarea autorizației. În prezent se fac evaluări și se analizează documentele de la toate părțile implicate.

Tesla vrea să dubleze capacitatea de producție a fabricii din landul Brandenburg de la nivelul planificat anterior, de 500.000 de mașini pe an, la un milion de vehicule pe an. Conform companiei, în prezent sunt fabricate anual peste 250.000 de unități.

Planurile Tesla prevăd inițial o optimizare a actualei uzine, apoi construirea de noi clădiri pentru producția de baterii și vehicule electrice (EV). Activiștii de mediu critică extinderea, deoarece fabrica sa află într-o zonă de protecție pentru captarea apei.

Ungaria - la un pas de a atrage o nouă investiție gigant CITEȘTE ȘI Ungaria - la un pas de a atrage o nouă investiție gigant

De asemenea, Tesla a criticat decizia Guvernului german de a stopa subvențiile pentru achiziționarea EV.

"În opinia noastră, accesibilitatea este criteriul decisiv pentru mașinile electrice. Dacă accesibilitatea este compromisă, nu va contribui la decizia de a cumpăra EV", se arată într-un comunicat al companiei.

Cei 11.000 de angajați Tesla din Germania beneficiază începând din noiembrie de o majorare salarială de 4%, iar muncitorii din producție primesc încă 2.500 euro pe an, din februarie 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania