Timișoara va avea tramvaie noi, care vor funcționa atât electric, cât și pe baterii

Timișoara va avea tramvaie noi, care vor funcționa atât electric, cât și pe baterii
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2019

Firma turcă Bozankaya Otomotiv MAK. IML ITH VE IHR a câștigat licitația oragnizată de Primăria Timișoara pentru achiziționarea de tramvaie care să funcționeze atât electric, cât și pe baterii care conferă o autonomie de 64 de kilometri. Contractul are o valoare de peste 33 milioane euro fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Primăriei Timișoara, licitația pentru achiziționarea de tramvaie s-a încheiat, iar firma câștigătoare este Bozankaya Otomotiv MAK. IML ITH VE IHR, scrie News.ro.

Virgin Galactic, compania spațială a miliardarului Richard Branson, intenționează să se listeze la bursă CITEȘTE ȘI Virgin Galactic, compania spațială a miliardarului Richard Branson, intenționează să se listeze la bursă

Valoarea contractului este de peste 33 de milioane de euro fără TVA, aceasta însemnând peste 2 milioane de euro/bucată, fara TVA.

Banii pentru cumpărarea tramvaielor noi vor fi asigurați în cea mai mare parte prin fonduri europene.

Semnarea contractului cu compania turcă, pentru cumpărarea tramvaielor este prevazută pentru săptămâna viitoare. Iar garniturile ar urma să ajungă la Timișoara începând de anul viitor, în mai multe tranșe. În total este vorba despre minim 16 tramvaie și cel mult 40 de garnitruri.

Noile tramvaie vor fi articulate, vor putea circula atât electric, cât și pe baterii care conferă o autonomie de 64 de kilometri.

Tramvaiele vechi care circulă acum în Timișoara au fost fabricate între anii 1962 și 1973 și au depăsit cu mult momenul la care puteau fi casate.

De asemenea, mai curculă 30 de tramvaie ”Armonia” care au fost recondiționate recent de Primăria Timișoara. În present, în Timișoara, parcul de tramvaie numără 60 de garniture.

viewscnt
Afla mai multe despre
bozankaya otomotiv
tramvaie timisoara