Uber poate rămâne fără licență în Turcia

Uber poate rămâne fără licență în Turcia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 iun 2018

Turcia ar putea fi cea mai nouă piață pe care Uber o pierde, dacă amenințările președintelui Erdogan se vor concretiza.

Erdogan a spus în cadrul unei cine de Ramadan organizate la Istanbul că afacerile Uber în Turcia sunt încheiate și că autoritățile vor începe să ia măsurile necesare împotriva companiei americane.

Deși nu există în o hotărâre oficială în acest sens, Erdogan a declarat că „Turcia are propriul sistem de taxiuri” și că autoritățile urmează să ia măsurile necesare pentru ca Uber să nu mai opereze în Turcia.

Peste 2.000 de amenzi în urma unei acțiuni naționale de o zi de verificare a transportului de mărfuri CITEȘTE ȘI Peste 2.000 de amenzi în urma unei acțiuni naționale de o zi de verificare a transportului de mărfuri

Cum era de așteptat, șoferii de taxi din Turcia au salutat anunțul președintelui, aproximativ 100 de taxiuri albe formând un șir care a trecut prin fața reședinței lui Erdogan din Kisikli.

Uber a început să funcționeze în Istanbul în 2014, acolo unde există o piață de 1,5 miliarde de dolari și unde operează aproximativ 18.000 de taxiuri.

Uber operează în Turcia pe baza unui licențe mult mai ieftine decât serviciile de taximetrie. Uber plătește anual 3.550 de lire pe an, în timp ce o companie de taximetrie își plătește licența cu 1,68 de milioane de lire pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
uber
turcia
erdogan