ULTIMA ORĂ VIDEO Gabriela Firea anunță introducerea vinietei pentru București. Restricții și pentru centru

ULTIMA ORĂ VIDEO Gabriela Firea anunță introducerea vinietei pentru București. Restricții și pentru centru
scris 14 aug 2019

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete.

Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală CITEȘTE ȘI Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală

Vinieta va costa 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

În urmă cu doi ani, Profit.ro anunța în exclusivitate că autoritățile pregătesc pentru proprietarii de mașini, în locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România.

Atunci, sistemul era gândit la nivelul Guvernului pentru mai multe orașe. Primul oraș care introduce acum interdicția este Capitala.

De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei. Și pentru cele înmatriculate în București sau Ilfov, sub Euro 3, interdicția va fi valabilă de anul viitor. Pentru celelalte mașini va trebui plătită vinieta, de 75 de lei/lună și 900 lei pe an. 

GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz

Nu vor fi exceptate nici mașinile riveranilor.

Nerespectarea interdicției va atrage o amendă cuprinsă între 1.500 și 2.000 lei.

Alte mijloace de transport, precum motociclete și scutere, nu sunt vizate.

Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) este în perimetrul delimitat de: P-ta Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - șos. Ștefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian - /bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Șincai - str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - bd. Mărășești - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertății - Calea 13 Septembrie - str. Izvor – str. B.P. Hașdeu – str. Vasile Pârvan - str. Berzei - str. Buzești - P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinieta bucureti
gabriela firea