Vânzările globale de mașini electrice au crescut, dar în Europa au scăzut

Vânzările globale de mașini electrice au crescut, dar în Europa au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2024

Vânzările globale de automobile electrice pe baterie și hibride plug-in (PHEV) au crescut cu 12% în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, în condițiile în care vânzările solide din America de Nord și China au compensat declinul de 9% din Europa, susține firma de cercetare de piață Rho Motion, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Per total, creșterea a încetinit, dar încă există elemente pozitive”, a afirmat, pentru Reuters, directorul de analiză de la Rho Motion, Charles Lester.

FOTO Reabilitarea liniei feroviare Craiova- Drobeta Turnu Severin- Caransebeș a fost deblocată CITEȘTE ȘI FOTO Reabilitarea liniei feroviare Craiova- Drobeta Turnu Severin- Caransebeș a fost deblocată

În ultimele luni, cererea pentru vehicule electrice (EV) a încetinit, după ce ani de zile s-au înregistrat creșteri semnificative, consumatorii așteptând să apară pe piață modele mai accesibile, scrie Agerpres.

Potrivit analiștilor de la Rho Motion, vânzările globale de automobile electrice pe baterie și hibride plug-in au urcat la 1,23 milioane de unități în martie, pe fondul unui avans de 27% în China și de 15% în SUA și Canada.

Rho Motion se așteaptă în acest an la o creștere a vânzărilor globale de vehicule electrice între 25% și 30%, iar Lester apreciază că avansul se va apropia mai degrabă de limita inferioară a prognozei.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
vanzare