Vard Tulcea a semnat în premieră o scrisoare de intenție cu Viking Cruises, pentru două vase de croazieră, contract de peste 460 milioane euro

Vard Tulcea a semnat în premieră o scrisoare de intenție cu Viking Cruises, pentru două vase de croazieră, contract de peste 460 milioane euro

O navă Viking Ocean. Foto: Viking Cruises

scris 5 apr 2018

Grupul norvegian Vard a semnat o scrisoare de intenție cu Viking Cruises, înregistrată în Elveția, pentru construcția a două nave de croazieră, potențialul contract având o valoare de peste 460 de milioane de euro. Cocile celor două vase vor fi construite la șantierul naval de la Tulcea.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vard estimează că un acord definitiv va fi semnat până la jumătatea anului. Contractul este evaluat la 4,5 miliarde de coroane norvegiene (467 milioane euro) și include o opțiune pentru construcția a încă două nave.

De designul vaselor se va ocupa divizia Vard Design a norvegienilor, iar cocile vor fi construite la Vard Tulcea. Livrările sunt programate pentru al doilea trimestru din 2021, respectiv al doilea trimestru din 2022.

PSA urmează să închidă parteneriatul Vauxhall - Renault, la uzina din Luton, pentru a produce Peugeot și Citroen CITEȘTE ȘI PSA urmează să închidă parteneriatul Vauxhall - Renault, la uzina din Luton, pentru a produce Peugeot și Citroen

Acesta ar fi primul acord între Viking Cruises și proprietarul șantierului din Tulcea. Operatorul de nave de croazieră, cu o flotă de circa 60 de vase, a comandat, până în prezent, 16 nave de la acționarul majoritar al Vard, grupul italian Fincantieri.

Luna trecută, Vard a anunțat că a obținut o nouă comandă de la compania franceză Ponant, pentru două nave de croazieră de lux, scheletele și învelișurile exterioare urmând să fie construite la Tulcea.

Navaliștii de la Tulcea se ocupă și de construcția primelor patru vase de croazieră comandate anterior de Ponant, precum și de construcția cocii primului spărgător de gheață de croazieră cu propulsie hibridă din lume, contract obținut în decembrie anul trecut.

Vard este unul dintre principalii constructori de nave din lume, operând 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 79,69% de Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave.

În România, compania are peste 3.000 de angajați la două șantiere, în Tulcea și Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
vard tulcea
contract
nave croaziera
viking cruises
comanda