VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți

VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2024

Cel puțin 36 de persoane au murit când o parte a unei autostrăzi s-a prăbușit în provincia Guangdong din sudul Chinei. Joi, la ora 5.30, "36 de persoane au murit și 30 au fost rănite", a anunțat presa de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

UPDATE ora 12.12 Autoritățile chineze au rectificat în creștere, la cel puțin 48 de morți și 30 de răniți, bilanțul victimelor.

Douăzeci de vehicule au fost "prinse în capcană" când o secțiune de drum între orașul Meizhou și comitatul Dabu din provincia Guangdong s-a prăbușit miercuri, în jurul orei locale 2.10, implicând în total 54 de persoane, a relatat agenția China Nouă, scrie News.ro.

VIDEO A început deszăpezirea Transfăgărășanului. Când va fi deschis CITEȘTE ȘI VIDEO A început deszăpezirea Transfăgărășanului. Când va fi deschis

Radiodifuzorul de stat CCTV a declarat că prăbușirea a fost un "dezastru geologic natural" care a avut loc "sub impactul unor ploi abundente persistente".

Ploile torențiale au lovit provincia industrială Guangdong, a cărei capitală este Guangzhou, în ultimele săptămâni, provocând inundații grave și alunecări de teren. În ultimele zile, ploile torențiale au fost mult mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului, chiar înainte de sezonul musonic.

"Intensificarea schimbărilor climatice" crește probabilitatea unor precipitații abundente, care de obicei se produc doar în lunile de vară", a declarat luna trecută pentru Radio China Yin Zhijie, șeful departamentului de prognoze hidrologice din cadrul Ministerului chinez al Resurselor de Apă.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
autostrada