VIDEO Boeing a efectuat zborul inaugural al unui vehicul zburător cu care poate revoluționa transporturile urbane

VIDEO Boeing a efectuat zborul inaugural al unui vehicul zburător cu care poate revoluționa transporturile urbane
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2019

Boeing a anunțat miercuri că a efectuat zborul inaugural al unui prototip de vehicul zburător, un pas mic dar semnificativ în eforturile celui mai mare producător de avioane din lume de a revoluționa transporturile urbane și serviciile de livrare a coletelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Boeing concurează cu veșnicul său rival Airbus și cu multe alte firme pentru introducerea unor vehicule zburătoare autonome capabile să decoleze și să aterizeze vertical, scrie News.ro.

Investițiile, alimentate de progresele realizate de tehnologia autonomă și de frustrarea provocată de traficul rutier aglomerat, ar putea schimba fața industriei aerospațiale în următorul deceniu.

Pregătire pentru marea ofensivă a automobilelor electrice: Toyota și Panasonic formează un joint-venture care să producă baterii pentru astfel de mașini CITEȘTE ȘI Pregătire pentru marea ofensivă a automobilelor electrice: Toyota și Panasonic formează un joint-venture care să producă baterii pentru astfel de mașini

Avionul Boeing, lung de 9 metri, care este în parte elicopter, în parte dronă și în parte avion cu aripi fixe, s-a ridicat marți la o înălțime mică față de sol și a aterizat după mai puțin de un minut, pe un aeroport din Manassas, Virginia, a anunțat Boeing.

”Așa arată o revoluție și asta datorită autonomiei”, a spus John Langford, președinte și director general al filialei Aurora Flight Sciences a Boeing.

Între dificultățile majore care trebuie depășite de proiectul Boeing se numără rezolvarea numeroaselor probleme legate de siguranță și de reglementări.

Boeing colaborează cu startup-ul SparkCognition și Administrația Federală pentru Aviație A Statelor Unite, pentru a dezvolta un sistem de management al traficului pentru autostrăzi tridimensionale, precum și la un cadru de reglementări care să permită zborul în siguranță a unui număr mare de vehicule printre clădiri, potrivit companiei.

Grupul a cumpărat Aurora Flight Sciences din Manassas anul trecut, pentru accelerarea dezvoltării unei flote de vehicule zburătoare autonome. Boeing colaborează prin intermediul Aurora cu Uber Technologie, pentru serviciul UberAIR, care va oferi curse aeriene comandate prin smartphone-uri, începând din 2023.

Boeing intenționează să ajungă la o autonomie de 50 de mile cu două variante de vehicule zburătoare capabile să transporte doi-patru pasageri fiecare. În acest an urmează să aibă loc teste cu o versiune de vehicul destinată transporturilor de colete, care poate ridica încărcături de până la 226,8 kilograme.

Între concurenți se află Airbus, care a anunțat că a efectuat deja numeroase teste de zbor ale unui vehicul zburător, și până la Volocopter, care a testat taxiuri drone, asemănătoare unui elicopter mic cu 18 rotoare, și AeroMobil, un concept de limuzină care poate fi transformată într-u avion cu aripi fixe.

Vertical Aerospace, care a efectuat anul trecut un test de zbor, intenționeză să ofere în următorii ani zboruri intra-orășenești cu un avion pilotat capabil să transporte mai mulți pasageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
vehicul zburator