VIDEO Cum vor arăta centurile Azuga, Bușteni, Comarnic

VIDEO Cum vor arăta centurile Azuga, Bușteni, Comarnic
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Centura orașului Azuga va avea o lungime de aproape 3 kilometri și două benzi de circulație. Vor fi construite un semitunel de 200 metri, 6 poduri peste Râul Prahova, un pasaj subteran la intersecția cu DN1 și calea ferată, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, precum și 3 sensuri giratorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Au fost scoase la licitație, de asemenea, și centura orașului Bușteni (termen de depunere a ofertelor 23 februarie), precum și centura orașului Comarnic (termen de depunere a ofertelor 1 februarie), anunță CJ Prahova, care prezintă în imagini cum vor arăta proiectele.

INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact” CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Dacia, cea mai mare cotă de piață din istorie, în 2022. „Vom lansa două noi modele în segmentul compact”

Consiliul Județean (CJ) Prahova a lansat licitația pentru varianta ocolitoare Azuga-Bușteni, care va descongestiona traficul pe Valea Prahovei, valoarea estimată a lucrărilor, care vor dura trei ani, fiind de peste 838 milioane lei, a anunțat instituția.

Conform sursei citate, finanțarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, din fonduri europene - prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

FOTO Primele fotografii-spion cu noua mașină care va fi fabricată la Craiova CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu noua mașină care va fi fabricată la Craiova

"Construcția centurilor orașelor Azuga și Bușteni înseamnă mai puțin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei și o gură de oxigen pentru dezvoltarea județului nostru, respectiv a orașelor Azuga și Bușteni. Așteptăm finalizarea licitației și pentru centura Comarnic. Sunt sigur că, odată construite, toate aceste investiții vor aduce mari beneficii prahovenilor și celor care călătoresc pe Valea Prahovei", a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, citat într-un comunicat al instituției.

Drumul de acces rutier complementar, necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga, va avea o lungime de 9,434 km și va fi finalizat în trei ani.

ANALIZĂ Veriga lipsă a României: o autostradă care să lege estul de vest CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Veriga lipsă a României: o autostradă care să lege estul de vest

Șoseaua va avea două benzi și va începe de la intersecția cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia și Poiana Țapului - DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN 1 (km 136 +100 prin stânga), arată CJ.

Lucrările presupun construcția părții carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane și a altor două supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN 1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți.

VIDEO Cum vor arăta centurile Azuga, Bușteni, Comarnic

viewscnt
Afla mai multe despre
azuga
busteni