VIDEO Metroul de pe Magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni

VIDEO Metroul de pe Magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni
scris 18 aug 2021

Metroul de pe magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni.Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Ilfov vor semna un acord de colaborare pentru prelungirea liniei de metrou peste Linia de Centură, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4 s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Metrorex și Ministerului Transporturilor și Intrastructuriii și au verificat stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni. Edilul a susținut că zona de sud ca Capitalei trebuie să se dezvolte, să fie revitalizată, în condițiile în care această parte a orașului a fost văduvită de investiții și că își dorește să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2. 

Stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni este începutul unui proiect mai amplu, ce vizează extinderea magistralei 2 până în județul Ilfov. Ar urma să fie construite încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni.

Transportatorii rutieri cer autoritãților române amnistie fiscalã privind diurna și consultarea industriei pentru aplicarea directivei detașãrii CITEȘTE ȘI Transportatorii rutieri cer autoritãților române amnistie fiscalã privind diurna și consultarea industriei pentru aplicarea directivei detașãrii

”La sfârșitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitație această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex, pe șantierul stației de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă stației, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni rețeaua de apă și canal”, spune Băluță, precizând că în toamnă se vor putea comanda studiile de prefazabilitate pentru extinderea rețelei de metrou în interiorul comunei Berceni.

Directorul general al Metrorex susține că proiectul este extrem de important pentru fluidizarea traficului în Sectorul 4 și în București. ,,Continuarea cu cele două stații, plus parcarea park&ride, pot face ca Sectorul 4 și Bucureștiul să fie decongestionate. Se știe foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier. Magistrala M2 este cea mai importantă magistrală operată de noi”, a declarat Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje și va avea de șase zone de acces pietonal, din care două situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, cu legătură asigurată printr-un pasaj pietonal subteran pe sub șosea.

Din cele două ieșiri, se va asigura legătura directă cu parcarea tip park&ride de 300 de locuri. Fiind o stație supraterană, proiectul prevede și instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții pe timp de iarnă.

Valoarea investiției este de 214 milioane de lei.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
magistrala 2
berceni