VIDEO O mașină zburătoare de peste 1 milion de dolari a fost prezentată la Monaco

VIDEO O mașină zburătoare de peste 1 milion de dolari a fost prezentată la Monaco
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2017

O companie din Slovacia a prezentat joi, la Monaco, o mașină zburătoare de peste 1 milion de dolari, anunțând că este pregătită să primească precomenzi, primele livrări urmând să aibă loc îm 2020, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

AeroMobil a anunțat că AeroMobil Flying Car, expusă la Top Marques Monaco, se poate transforma în vehicul zburător în mai puțin de trei minute, scrie News.ro.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel încât se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau să zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburătoare, vrea să fabrice inițial până la 500 de unități, la un preț de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar șoferii trebuie să aibă permis de conducere și licență de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere CITEȘTE ȘI VIDEO HTC va lansa un smartphone utilizabil prin strângere

Înainte ca mașinile zburătoare să poată intra pe piață, trebuie să depășească numeroase îngrijorări legate de siguranța zborului.

Guvernele studiază deja cum să reglementeze dronele și mașinile autonome, în timp de industria auto și cea a aviației lucrează la sisteme informatice și la organizarea orașelor, pentru a se asigura că vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeromobil flying car