VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare

VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Centura Bârlad este aproape de inaugurare, lucrările ajungând la un stadiu fizic de 95%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

VIDEO Ștef

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat anterior că în 2022, când a deblocat Centura Bârlad, proiectul era în stadiul de 15-16%. El a arătat că, într-un an și jumătate s-a ajuns la 86-87% grad de realizare, iar la sfârșitul lui iunie ar putea fi dat în circulație acest obiectiv.

TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire semnificativă a carburanților. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât la 20 de bani

“Contractul aici a fost semnat undeva în decembrie 2018, cu termen de finalizare în 2021. În 2022, undeva pe la jumătatea anului, poate chiar în a doua jumătate a anului, am reușit să deblocăm acest proiect care era atunci în stadiul de 15-16%, după trei ani și ceva. Eu sunt bucuros că într-un an și jumătate cei care au preluat contractul - și îi felicit și eu la rândul meu, o firmă românească, iarăși, important de spus - au reușit să ajungă undeva la 86-87%, urmând ca în luna iunie, la sfârșitul iunie, să poată fi dată în circulație acest obiectiv”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a anunțat că urmează să fie realizat un proiect pentru descărcarea de pe centură către Rulmentul Bârlad.

“Ulterior acestei recepții și dării în circulație, o să gândim și un proiect pentru descărcarea pe la kilometrul 9, dacă nu mă înșel, către Rulmentul Bârlad. Și acolo înțeleg că e și o zonă de afaceri, centru de afaceri, ceea ce va dezvolta, de asemenea, și e normal să facem această descărcare”, a afirmat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura bârlad
sorin grindeanu