VIDEO Patru astronauți amatori au ajuns pe orbita terestră într-o capsulă Dragon atașată unei rachete SpaceX

VIDEO Patru astronauți amatori au ajuns pe orbita terestră într-o capsulă Dragon atașată unei rachete SpaceX
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Patru astronauți amatori au decolat într-o capsulă Dragon atașată unei rachete SpaceX și au ajuns, la primele ore ale zilei de joi, pe orbita terestră într-o misiune privată de trei zile în jurul Pământului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Echipajul, botezat Inspiration4 și alcătuit dintr-un miliardar și trei „cetățeni obițnuiți”, a decolat de la Kennedy Space Center din Florida într-o capsulă Dragon atașată unei rachete SpaceX, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În următoarele trei zile, echipajul va face de 15 ori înconjurul Pământului, timp în care va efectua câteva experimente științifice.

Acesta este un punct important pentru turismul spațial, după călătoriile lui Richard Branson și Jeff Bezos, având în vedere că la bord nu se află niciun astronaut.

În urma acestei misiuni, vor exista două vizite private pe Stația Spațială Internațională - una în octombrie, când vor ajunge acolo un cineast rus și o actriță, și o alta, la începutul noului an, potrivit BBC.

VIDEO 3000 de mașini BMW noi-nouțe, abandonate fără stăpân într-o parcare CITEȘTE ȘI VIDEO 3000 de mașini BMW noi-nouțe, abandonate fără stăpân într-o parcare

Echipajul Inspiration4 format din Jared Issacman, miliardarul în vârstă de 38 de ani care a inițiat misiunea, Hayley Arceneaux, Sian Proctor și Chris Sembroski s-a pregătit șase luni cu SpaceX pentru această incursiune.

Sistemele de la bord vor controla capsula lor și vor fi supravegheate de echipele SpaceX de la sol.

Dragon nu se va apropia de SSI. „Zborul liber” are o altitudine țintă de 575 kilometri, cu aproximativ 150 de km deasupra laboratorului care orbitează și undeva la înălțimea de la care telescopul Hubble observă cosmosul.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
astronauți
dragon