Berarii României și-au ales un nou președinte

Berarii României și-au ales un nou președinte
scris 19 ian 2021

Membrii Asociației Berarii României l-au desemnat în funcția de Președinte pe Dragoș Constantinescu, Președinte al Ursus Breweries, în locul lui Dan Robinson, Managing Director Heineken România, care a asigurat președinția pe parcursul anului 2020.

”Continuăm să ne concentrăm eforturile pe o dezvoltare sustenabilă a sectorului și pe promovarea unui consum responsabil de bere în România. Ne așteptăm ca piața berii să își continue maturizarea, deși contextul sanitar și economic este dificil, astfel încât berea să reprezinte un actor cheie atât în generarea de creștere economică, cât și în momentele de relaxare pe care le petrecem alături de cei dragi”, spune Dragoș Constantinescu.

Piața de media din România a scăzut cu 2,7% în 2020, însă este așteptată o creștere de 4% în cursul acestui an. În pofida pandemiei, digitalul și-a continuat creșterea CITEȘTE ȘI Piața de media din România a scăzut cu 2,7% în 2020, însă este așteptată o creștere de 4% în cursul acestui an. În pofida pandemiei, digitalul și-a continuat creșterea

Dragoș Constantinescu este Președinte al URSUS Breweries România și Managing Director Romania and Hungary în cadrul Asahi Europe & International din februarie 2019. Anterior, el a ocupat diverse funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia în cadrul British American Tobacco, în ultimul său rol alături de BAT supervizând zona de nord a Europei Centrale: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și țările baltice.

Începând din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Membrii săi actuali sunt Bergebier SA, Heineken România SA, Unites Romania Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Souffflet Malț România si Asociația producătorilor de hamei din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
berarii româniei
dragoș constantinescu