București alături de Berlin, Frankfurt și Budapesta ca orașe cu cea mai mare contribuție la birourile închiriate de CA Immo

București alături de Berlin, Frankfurt și Budapesta ca orașe cu cea mai mare contribuție la birourile închiriate de CA Immo
scris 6 feb 2018

La cei 255.000 metri pătrați reprezentând volumul total de leasing al CA Immo în 2017, țările din Europa Centrală au contribuit cu aproximativ 70% din această suprafață, însemnând că mai mult de 178.000 metri pătrați spații de birouri au fost închiriate de clienți noi sau au fost extinse contractele existente. 

 
În cadrul aceluiași proces, contractele de închiriere semnate în țările din Europa de Est au însemnat tranzacționarea a 24% din suprafața totală închiriabilă existentă în regiune, situație generată în mod tradițional și de durata mai scurtă a contractelor în comparație cu Germania și Austria.

 
Însemnând 30% din volumul portofoliului local, în București au fost încheiate tranzacții de închiriere ce au cumulat suprafața totală de 30.000 metri pătrați, incluzând noul contract de închiriere semnat cu Bitdefender în Orhideea Towers (9.300 metri pătrați, livrare în 2018), dar și extinderea contractului de închiriere Orange România în Europe House (9.380 metri pătrați).

CA Immo este o companie specializată în administrarea clădirilor de birouri, acoperind întregul lanț valoric în domeniul proprietăților comerciale, de la procesul de închiriere și administrare, până la dezvoltarea de proiecte.

Fondată în 1987, CA Immo este o companie listată la bursa din Viena și deține și administrează un portofoliu (proprietăți din investiții și proprietăți aflate în dezvoltare) de aproximativ 4.1 miliarde euro în Germania (45%), Austria (14%) și Europa de Est (41%).

FOTO Musk dezvăluie că Falcon Heavy va transporta și un “pasager” pe orbita Marte CITEȘTE ȘI FOTO Musk dezvăluie că Falcon Heavy va transporta și un “pasager” pe orbita Marte

255.000 metri pătrați volum total de închiriere în 2017

În 2017, CA Immo a închiriat o suprafață totală de aproximativ 255.000 metri pătrați în 10 țări, din care contractele de pre-închiriere semnate în cadrul proiectelor în dezvoltare au însemnat 14% (circa 35.200 metri pătrați). 

Luând în calcul suprafața a portofoliului global (1.4 milioane metri pătrați), contractele de închiriere semnate în 2017 în clădirile existențe CA Immo au reprezentat circa 16%. Din totalul activititatilor de leasing desfășurate, contractele noi înseamnă 47%, iar restul sunt reprezentate de extinderile contract.

Patrimoniul investițional al CA Immo: 88% clădiri cu destinație office
 
Patrimoniul investițional al CA Immo, ce valorează aproximativ 3.4 miliarde euro, este alcăturit din proprietăți de birouri localizate central (însemnând 88% din portofoliul total) în metropolele Europei Centrale. Aproximativ 47% din portofoliu (din punct de vedere al valorii patrimoniale) se situează în Europa de Est, 37% în Germania și 16% în Austria.

Valoarea clădirilor CA Immo în România, în suprafață totală de 105.800 metri pătrați, este de 293 milioane euro și reprezintă 7% din portofoliul total. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ca immo
inchiriere
birouri