Cassa, un software care elimină munca manuală a contabililor, vrea să obțină 200.000 de euro pe SeedBlink

Cassa, un software care elimină munca manuală a contabililor, vrea să obțină 200.000 de euro pe SeedBlink

Daniel Teodoroiu și Cornel Fugaru

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2020

Cassa, un software pentru contabilitate care conține elemente de inteligență artificială și machine learning, vizează să obțină 200.000 de euro prin listarea pe SeedBlink, cea mai mare mare platformă de equity crowdfunding din Europa Centrală și de Sud-Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Listarea va avea loc mâine, 6 octombrie, la ora 10.00.

Vlad Ionescu, fost Marketing VP la UiPath, devine Chief Marketing Officer la Tokinomo, start-up care dezvoltă o soluție de promovare a produselor în magazine CITEȘTE ȘI Vlad Ionescu, fost Marketing VP la UiPath, devine Chief Marketing Officer la Tokinomo, start-up care dezvoltă o soluție de promovare a produselor în magazine

Cassa este o aplicație de tip Software as a Service care ordonează inteligent fluxul de documente și simplifică comunicarea dintre contabili și antreprenori. Aplicația a fost lansată în iunie anul acesta de către Cornel Fugaru (34 de ani) și Daniel Teodoroiu (32 de ani).

“Contabilitatea implică foarte multă muncă manuală - partea de operare a documentelor reprezintă între 60-70% din orele de lucru ale unui contabil. Totodată, contabililor li se solicită documente pe mai multe medii de comunicare: e-mail, apel telefonic, SMS, WhatsApp. Ne-am dorit ca soluția noastră să fie una integrată: pe de o parte, să simplifice comunicarea, iar, pe de altă parte, să ofere un tablou de bord al companiei prin servicii de facturare, arhivare, rapoarte financiare, sistem de notificări. Pe scurt, să salvăm din timpul contabililor și mai ales al antreprenorilor. Sperăm că listarea pe SeedBlink să ne ajute să dezvoltăm echipa de programare, marketing și vânzări astfel încât să creăm un produs care sa fie folosit de cât mai multe companii din România și din regiune”, afirmă Cornel Fugaru, co-fondator și CEO al Cassa Software.

Digitalizarea și implicit eliminarea muncii manuale a contabililor se bazează pe o tehnologie de recunoaștere optică a caracterelor (OCR) care permite transformarea documentelor scanate, fotografii, PDF-uri în documente editabile. De exemplu, sistemul OCR le dă contabililor posibilitatea să exporte în propriile softuri de contabilitate facturile emise de aplicație sau pe cele primite prin intermediul acesteia. În ceea ce privește comunicarea contabili- companii, mesajele dintre cele două parți se desfășoară sub forma unui feed similar celui de Facebook. Astfel, utilizatorii pot să comenteze, să dea like, share sau să descarce documentele.

“Există mai multe rute pentru digitalizarea contabilității tradiționale. Unii încep de la digitalizarea firmelor de contabilitate, iar alții de la digitalizarea evidenței contabile. Cassa a inovat găsind o soluție pragmatică și practică de digitalizare a comunicării dintre firmele de contabilitate și antreprenori. Ne bucurăm să putem ajuta la planurile lor de scalare internațio-nală”, a declarat Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Aplicația are în prezent 500 de utilizatori - firme de contabilitate și clienții acestora. Platforma - de tip B2B2B- se adresează contabililor, dar aceștia au posibilitatea să devină reselleri pentru propriii clienți de contabilitate.

Până la finalul acestui an conducerea companiei mizează să aibă 2.000 de clienți, iar la sfârșitul anului viitor, 15.000 de utilizatori.

Cei doi co-fondatori sunt deja în discuții cu o firmă de contabilitate din Marea Britanie pentru implementarea soluțiilor oferite de Cassa. De asemenea, pentru anul următor co-fondatorii iau în calcul să se extindă la nivel regional, în Europa Centrală și de Sud-Est. Printre primele țări vizate se numără Austria și Grecia, în aceste piețe compania targetând în special segmentul enterprise.

Conducerea Cassa estimează venituri de 500.000 de euro pentru 2021 în cazul în care va reuși să obțină cei 200.000 de euro prin campania din platforma SeedBlink. De asemenea, co-fondatorii estimează ca în 2024 să ajungă la o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro (suma include doar România, nu și veniturile din străinătate).

viewscnt
Afla mai multe despre
seedblink
cassa
investor corporate