Ce sunt NFT-urile și cum pot fi folosite in jocuri?

Ce sunt NFT-urile și cum pot fi folosite in jocuri?
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 dec 2022

NFT-urile sunt colecții digitale unice pe blockchain, motiv pentru care sunt potrivite și pentru a fi folosite în jocuri că reprezentări, personaje, consumabile ori alte articole ce pot fi tranzacționate. În ultimii ani, jocurile NFT sunt tot mai populare în lumea Game-fi, iar utilizatorii își pot vinde NFT-urile unor alți colecționari și jucători. Mai mult, pot obține tokenuri cu modele de tip "joacă pentru a câștiga".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte să începi un joc NFT este important să citești cu atenție regulile pentru a evita orice risc de pierdere. Iar NFT-urile trebuie transferate doar în portofele compatibile. În prezent, jocurile NFT sunt prezente în mare măsură pe Ethereum și Binance Smart Chain (BSC). Printre cele mai populare sunt cele care oferă o experiență de luptă cu personaje de colecție, exemple fiind Axie Ininity și CryptoBlades, în timp ce altele se folosesc de carduri de colecție, așa cum este și cazul Sorare.

Cei de la Binance au inclus în oferta lor și NFT-uri Mystery Box. Cei care le dețin au posibilitatea de a deține NFT-uri cu grade diferite de raritate, în funcție de parteneriatele cu jocurile NFT.

Cum funcționează jocurile NFT?

Un joc NFT folosește NFT-ul în reguli, mecanisme și interacțiunile jucătorilor. Ca un exemplu concret, un joc se poate folosi de personajul sau avatarul tău ca un NFT. De asemenea, elementele digitale disponibile în timp ce te joci pot fi, de asemenea, NFT-uri. Vei putea efectua swap ori să tranzacționezi NFT-urile cu alți jucători. Sunt și jocuri care permit să joci pentru a acumula.

Pentru a face swap, a crea și implementa NFT-urile în astfel de producții, dezvoltatorii fac contracte inteligente care creează regulile pentru NFT-urile utilizate. Aceste contracte inteligente sunt de fapt bucăți de cod care se execută automat și sunt stocate pe un blockchain.

Ca un caz concret, în CryptoKitties sunt puține contracte principale care structurează jocul. Cel mai cunoscut este probabil geneScience, ce determină mecanismele aleatorii ce generează pisici noi. În primă fază codul a fost ținut secret, dar jucătorii interesați au dezvoltat instrumente prin care analizează șansele apariției unei pisici cu trăsături specifice.

Este important de știut că există și posibilitatea să pierzi bani încercând jocuri NFT. Totul depinde de tipul de joci pe care îl încerci, de mecanismul acestuia și de valoarea NFT-urilor pe care le gestionezi. Așadar, e important să citești regulile jocului respectiv înainte de a începe. Pe de altă parte, există și posibilitatea să-ți îmbogățești portofoliul în timpul jocurilor NFT.

Jocuri NFT populare

Axie Inifity - Are un model similar cu Pokemon, apar bătălii și unele creaturi pot fi colecționate. Se află pe blockchain-ul Ethereum și le oferă utilizatorilor un venit potențial ce se bazează pe tranzacționarea Small Love Potions (SLP), Axies și Axie Infinity Shards (AXS).

Sorare - Acesta este un joc de fotbal fantasy. Sunt prezenți jucător de fotbal de colecție din viața reală, ce pot fi tranzacționați. Poți face propria echipă alcătuită din cinci jucători, folosind fie cărțile gratuite, fie cărți tokenizate. Pentru fiecare joc câștigat vei acumula puncte.

Sunt și jocuri de cazino inspirate din NFT

Cum NFT este un concept tot mai popular, inclusiv dezvoltatorii de jocuri de cazino au creat astfel de producții. E important de știut însă că funcționează la fel ca oricare alt slot și nu necesită achiziția unor NFT-uri. Un exemplu este jocul NFT Megaways, creat de compania Red Tiger. El poate fi jucat în versiunea cu bani reali sau demo la cazinourile de top din țara noastră. Jocul are o interfață inspirată din universul NFT, iar printre simboluri regăsim anumite pictograme. Simbolurile sunt chipurile în varianta NFT ale unor "golani", pe care utilizatorii trebuie să îi prindă și să obțină recompensele.

viewscnt
Afla mai multe despre
nft
jocuri