Dragoș Buriu, Newton: Ne pregătim pentru lansarea unui proiect major, bazat pe AI, care va schimba gamingul

Dragoș Buriu, Newton: Ne pregătim pentru lansarea unui proiect major, bazat pe AI, care va schimba gamingul
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 iun 2022

Jocurile de noroc reprezintă o industrie dinamică, în continuă transformare și creștere, unde inovația tehnologică și planurile de business trebuie să se sincronizeze pentru a obține cele mai bune rezultate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o cotă de 45% din sectorul de software al industriei jocurilor de noroc, Newton este o companie care a reușit să crească în urma performanțelor și inovațiilor realizate de când activează pe această piață.

Despre realizările și performanțele Newton, inovațiile și planurile de viitor ale companiei, am stat de vorbă cu fondatorul și CEO-ul Dragoș Buriu.

De când activați pe această piață și cum vedeți piața serviciilor și a produselor pentru operatorii de jocuri de noroc din România?

Am înființat compania Newton în urmă cu aproximativ 12 ani, ca răspuns la nevoile pieței de jocuri de noroc din acea perioadă. Lucrez în această industrie de la 21 de ani și văd cum piața se schimbă continuu. Este nevoie de viziune și experiență pentru a crea tehnologii care să țină pasul cu aceste schimbări și care să susțină un joc responsabil din punct de vedere social. De câțiva ani, se dezvoltă mult sectorul online, ponderea acestuia crescând constant. Este clar că viitorul industriei de gambling depinde de tehnologie, iar noi vrem să aducem pe piață tehnologie care nu doar să susțină operatorii de jocuri de noroc, ci să susțină și jucătorii, utilizând inteligența artificială pentru a detecta dependența de jocuri de noroc sau tiparele de joc nefirești.

Ce servicii oferiți operatorilor?

Construim platforme și ecosisteme pentru operatorii de jocuri de noroc, aducem soluții inovatoare atât pe partea de software, cât și de echipamente. Am început prin a dezvolta sisteme de jackpot, de fidelizare a jucătorilor, de happy hour, am dezvoltat orice aveau nevoie operatorii. În timp, ne-am concentrat tot mai mult pe platforma online de gaming, care este și acum businessul nostru de bază.

Ce înseamnă inovație în domeniul dvs?

De la bun început, inovația a fost o componentă de bază a activității Newton. Înțeleg foarte bine ce se întâmplă în piața de jocuri de noroc, deoarece eu sunt acționar și în operatorul de pariuri Winner, ocupându-mă în mod direct de partea online.  Prin urmare, avem o poziție puternică bazată pe know-how, pe înțelegerea nevoilor operatorilor, dar și o echipă puternică care știe sa facă față acestor provocări. În domeniul jocurilor de noroc, inovația înseamnă să fii mereu cu un pas înaintea altora, să le oferi operatorilor servicii care încă nici măcar nu au fost dezvoltate de competitorii tăi. Înseamnă să ții pasul cu dezvoltarea tehnologiei sau chiar să o anticipezi. Suntem permanent în strânsă legătură cu partenerii noștri, operatori de gambling din top 5 dintre care putem menționa Superbet, Casa Pariurilor, Magic Games și urmărim tendințele globale din industria de gaming. 

Ce inovații a adus Newton? Cu ce se diferențiază produsele Newton în piață?

Newton se reinventează permanent. Acum trei ani, am rescris complet soft-ul cu care lucrăm. În prezent ne pregătim pentru lansarea unui proiect major, care va schimba gamingul, un sistem integrat bazat pe machine learning. Avem specialiști de top care se ocupă de acest proiect și chiar urmează să ne extindem echipa. Piața de jocuri de noroc este în creștere constantă și într-un permanent proces de inovație. În România, acest sector înseamnă anual 2,5 mld de euro, iar la nivel mondial de peste 100 mld. euro.

Ce cotă de piață are Newton?

Newton are o cotă de piață de 45% în sectorul de software pentru industria de gambling.

Ce planuri de viitor aveți? Intenționați să extindeți echipa Newton?

Așa cum am menționat mai devreme, lucrăm la un proiect major de integrare a inteligenței artificiale și a componentei de machine learning în platforma pe care o oferim clienților noștri. Acest lucru presupune investiții suplimentare și extinderea echipei. Vrem să redefinim experiența jucătorilor cu acest nou proiect, minimizând în același timp impactul social. Ne interesează să fidelizăm jucătorii care văd gamblingul ca pe o formă de distracție și nimic mai mult, să asigurăm o creștere sănătoasă pe termen lung.

Care sunt tendintele din piața de jocuri de noroc? Cum faceți să anticipați aceste tendințe și să vă asigurați creșterea cotei de piață?

Urmărim constant tendințele din acest sector, vedem ce se întâmplă pe piețele mai dezvoltate, iar de multe ori suntem chiar cu un pas în fața tendințelor.  Lucrăm atât pentru a crește beneficiile partenerilor noștri, cât și pentru a maximiza potențialul de joc responsabil. Ne dorim ca jocurile de noroc să fie doar o formă de entertainment, în niciun caz o dependență, motiv pentru care platformele noastre au integrate o serie de proceduri pentru a depista comportamentele nedorite ale jucătorilor și a asigura condițiile necesare unui joc responsabil. Principala tendință din piața de gambling, la nivel global, este utilizarea tehnologiei pentru a schimba fața industriei și a crea toate premisele pentru un joc responsabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragoș buriu
newton
jocuri de noroc