Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea stației de transformare Cotroceni

Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea stației de transformare Cotroceni
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2017

Distribuitorul de energie E-Distribuție Muntenia a investit aproximativ 14,5 milioane de lei pentru primele etape de modernizare a stației de transformare Cotroceni, proiect început în anul 2016, cu o durată estimată de trei ani și o valoare totală de peste 18 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stația a fost pusă în funcțiune în anul 1974 și deservește, prin intermediul rețelei de medie și joasă tensiune, zonele Grozăvești, Regie, Crângași, Giulești, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Răzoare, Iuliu Maniu și Drumul Sării, scrie News.ro.

În cadrul proiectului de modernizare a stației de transformare 110/10 kV Cotroceni au fost puse în funcțiune noile echipamente de înaltă tensiune, realizate cu module hibride.

”Pe partea de medie tensiune, au fost finalizate lucrările de înlocuire a vechilor instalații cu noi celule, compacte. Astfel, echipamentele de tip vechi au fost înlocuite cu echipamente moderne, cu fiabilitate crescută și dimensiuni reduse”, spun reprezentanții companiei.

Top 10 cei mai buni angajatori din acest an. Angajații au evaluat mediul de lucru, managementul și ofertele salariale CITEȘTE ȘI Top 10 cei mai buni angajatori din acest an. Angajații au evaluat mediul de lucru, managementul și ofertele salariale

Ei precizează că aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfășurarea proiectului de modernizare a stației de transformare Cotroceni, una dintre stațiile importante din Bucuresti, care alimentează circa 26.000 de consumatori, atât casnici cât și agenți economici și consumatori de importanță strategică.

”În urma acestor lucrări, stația Cotroceni a fost introdusă în sistemul Telecontrol, care permite identificarea foarte rapidă a zonelor afectate în caz de defecțiuni precum și efectuarea de la distanță a manevrelor pentru realimentarea cu energie electrică a clienților”, adaugă ei.

Sistemul permite realimentare rapidă a locurilor de consum, aducând astfel beneficii clienților.

Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, media națională înregistrată fiind de 290 minute.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distributie muntenia
enel