AIE: Respectarea de către OPEC a reducerilor de producție a petrolului este la minimul ultimelor șase luni

AIE: Respectarea de către OPEC a reducerilor de producție a petrolului este la minimul ultimelor șase luni
scris 13 iul 2017

Respectarea de către OPEC a acordului de reducere a producției de petrol a scăzut în iunie la cel mai redus nivel din ultimele șase luni, în condițiile în care mai multe state membre au depășit cotele stabilite, întârziind echilibrarea pieței, a anunțat joi Agenția Internațională pentru Energie (AIE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OPEC a respectat acordul referitor la producție în proporție de 78%, în iunie, față de 95% în luna mai, depășiri ale cotelor având loc în Algeria, Ecuador, Gabon, Irak, Emiratele Arabe Unite și Venezuela, în timp ce limitele au fost respectate de Arabia Saudită, Kuwait, Qatar și Angola, scrie News.ro.

”Se pare că în fiecare lună apare ceva ca ridică semne de îndoială legate de ritmul procesului de echilibrare. În această lună există două probeme: revenirea semnificativă a producției de petrol în Libia și Nigeria și nivelul mai scăzut al respectării acordului referitor la producție de către OPEC”, potrivit AIE.

Primăria unei comune din Galați trebuie să achite către OMV Petrom aproape 6,2 milioane de lei, bugetul comunei pentru următorii 4 ani CITEȘTE ȘI Primăria unei comune din Galați trebuie să achite către OMV Petrom aproape 6,2 milioane de lei, bugetul comunei pentru următorii 4 ani

OPEC și mai multe state producătoare de petrol din afara organizației, inclusiv Rusia, au convenit reducerea producției cu circa 1,8 milioane de barili pe zi, până în martie 2018, pentru a reduce excesul de ofertă alimentat de livrările din SUA.

Reducerile de producție au stabilizat cotațiile petrolului la 45-50 de dolari pe baril, dar prețurile au fost supuse în ultimele săptămâni unor noi presiuni din cauza creșterii producției în SUA și a dovezilor puține că stocurile mondiale scad de la nivelul record de peste 3 miliarde de barili.

AIE anticipează totuși că creșterea solidă a cererii în a doua jumătate a aceati an și în 2018 va accelera procesul de echilibrare a pieței.

Organizația estimează că cererea pentru țițeiul OPEC va crește constant în 2017 și va atinge 33,6 milioane de barili pe zi în trimestrul al patrulea, cu 1 milion de barili pe zi peste producția din iunie a OPEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
aie
opec
petrol