Amenzile aplicate companiilor miniere care încalcă normele legale vor fi majorate cu aproape 100%

Amenzile aplicate companiilor miniere care încalcă normele legale vor fi majorate cu aproape 100%
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 iul 2016

Amenzile aplicate companiilor miniere care încalcă normele legale vor fi majorate cu 91,38%, actualizate astfel cu rata inflației din perioada aprilie 2003-noiembrie 2015. Majorarea a fost avizată de Guvern, dar mai este nevoie și de votul ambelor camere ale Parlamentului pentru a fi aplicată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, companiile miniere care nu înființează și mențin pe toată durata concesiunii o filială în România, nu transmit autorității competente, la termenele fixate, date referitoare la activitățile miniere executate și rezultatele obținute și nu protejează florile de mină întâlnite în lucrări vor plăti amenzi ridicate de la de la 5.700 de lei la 11.500 de lei, iar operatorii care nu încep activitățile miniere în cel mult 210 zile de la intrarea în vigoare a licenței, nu actualizează periodic planul de încetare a activității, nu solicită avizul autorităților portuare pentru activități miniere în zona căilor navigabile și nu organizează pe lângă intrările în mină și în subteran servicii medicale de prim ajutor vor achita amenzi majorate de la 11. 500 de lei la 38.200 de lei.

Amenzi ridicate substanțial, de la 38.200 de lei la 95.600 de lei, vor fi aplicate companiilor care lucrează și în afara perimetrelor autorizate, nu efectuează lucrări de refacere a mediului în perimetrele afectate de activitățile miniere, transportă și depozitează deșeuri și substanțe periculoase și/sau toxice, iar la încetarea concesiunii nu execută lucrări de conservare și/sau închidere a minei.

Din august, amenzi dublate pentru firmele și persoanele fizice care trec peste regulile de construcții CITEȘTE ȘI Din august, amenzi dublate pentru firmele și persoanele fizice care trec peste regulile de construcții

Majorarea amenzilor este argumentată de Guvern prin faptul că acestea au rămas neschimbate din 2003. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri
amenzi