ANRE: Furnizorii sunt obligați să constituie pentru sezonul rece o cantitate de 21,26 milioane MWh gaze naturale

ANRE: Furnizorii sunt obligați să constituie pentru sezonul rece o cantitate de 21,26 milioane MWh gaze naturale
scris 16 mai 2018

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri obligația de constituire a stocului minim ce revine fiecărui titular de licență de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienților finali.

”Pentru asigurarea continuității în alimentarea cu gaze naturale și pe perioada sezonului rece, până la data de 31 octombrie 2018,  furnizorii clienților finali au obligația de a constitui, pe perioada sezonului cald, un stoc minim de 21.361.818, 260 MWh”, a informat ANRE.

Această cantitate este defalcată astfel: stocul aferent categoriei de clienți finali casnici – 9.054.583 MWh, stocul aferent categoriei de clienți finali producători de energie termică, numai pentru cantitățile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice destinate consumului populației – 3.538.781 MWh, în timp ce stocul aferent categoriei de clienți finali noncasnici este de 8.768.453 MWh, scrie News.ro.

”În vederea evitării unor posibile situații neprevăzute ce ar putea apărea în sezonul rece, menționăm că această obligație de stoc minim este superioară celei aprobate pentru ciclul de înmagazinare 2017-2018 cu aproape 3 milioane MWh, respectiv 14,55%”, spun oficialii ANRE.

Transelectrica a raportat profit operațional în scădere cu aproape o treime, din cauza diminuării tarifelor reglementate și scăderii veniturilor din interconexiuni CITEȘTE ȘI Transelectrica a raportat profit operațional în scădere cu aproape o treime, din cauza diminuării tarifelor reglementate și scăderii veniturilor din interconexiuni

În funcție de modificările care vor interveni în portofoliul de clienți finali, ca urmare a schimbării furnizorului de gaze naturale în perioada 29 martie – 20 septembrie 2018, obligațiile de stoc minim aferente fiecărui furnizor vor fi recalculate și ajustate în mod corespunzător, în luna octombrie, fără ca valoarea totală a stocului minim național aprobată miercuri să fie afectată, adaugă reprezentanții ANRE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anre