Arabia Saudită și alți membri OPEC reduc voluntar producția de petrol

Arabia Saudită și alți membri OPEC reduc voluntar producția de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2023

Invocând stabilizarea pieței, mari țări exportatoare de țiței au anunțat un calendar de tăiere a producției începând cu luna mai și până la finalul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arabia Saudită și alți producători de petrol din cadrul OPEC+ au anunțat reduceri voluntare ale producției lor, Riadul afirmând că va reduce producția cu 500.000 de barili pe zi (bpd), din luna mai și până la sfârșitul anului 2023, scopul fiind asigurarea stabilității pieței, a informat presa de stat saudită, citată de Reuters, preluată de News.ro.

Viceprim-ministrul Rusiei a mai spus că Moscova va prelungi o reducere voluntară de 500.000 bpd până la sfârșitul anului 2023. Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Irak, Oman și Algeria au declarat că vor reduce voluntar producția în aceeași perioadă de timp.

VIDEO ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Suprataxa de solidaritate din petrol și gaze, extinsă pentru a ″prinde″ și OMV Petrom – adoptată. Oficial din Finanțe: Modificarea riscă să ducă România în infringement CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Suprataxa de solidaritate din petrol și gaze, extinsă pentru a ″prinde″ și OMV Petrom – adoptată. Oficial din Finanțe: Modificarea riscă să ducă România în infringement

Emiratele Arabe Unite au declarat că vor reduce producția cu 144.000 bpd, Kuweitul a anunțat o reducere de 128.000 bpd, în timp ce Irakul a spus că va reduce producția cu 211.000 bpd, iar Omanul a anunțat o reducere de 40.000 bpd.

Algeria a declarat că își va reduce producția cu 48.000 bpd. Ministerul saudit al energiei a declarat într-un comunicat că tăierea voluntară a producției de țiței a regatului este o măsură de precauție, care are rolul să susțină stabilitatea pieței petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita
rusia
algeria