China lansează primul său reactor nuclear produs local

China lansează primul său reactor nuclear produs local
scris 28 nov 2020

China a lansat vineri primul său reactor nuclear produs local, Hualong One, o etapă semnificativă în dorința sa de a obține independența față de tehnologia occidentală, relatează AFP.

Reactorul, care a fost conectat vineri la rețeaua electrică națională, poate produce circa 10 miliarde de KWh de electricitate în fiecare an și să reducă cu 8,16 milioane de tone emisiile de carbon, potrivit Corporației naționale chineze din domeniul nuclear (CNNC), scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Noul stadion de fotbal Steaua a fost recepționat. Cum arată acum CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Noul stadion de fotbal Steaua a fost recepționat. Cum arată acum

China sparge astfel "monopolul tehnologiei străine în domeniul nuclear", și-a exprimat satisfacția CNNC într-un comunicat.

Centralele nucleare chineze nu au furnizat decât 5% din necesarul de electricitate al țării în 2019, potrivit Administrației naționale a energiei, dar această proporție ar urma să crească în contextul obiectivului declarat al Chinei de a fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2060.

Reducerea dependenței de tehnologia occidentală în sectoarele strategice, precum cel nuclear, este un obiectiv central al strategiei chineze definite în planul "Made in China 2025".

viewscnt
Afla mai multe despre
china
reactor nuclear