Comisia Europeană a cerut Croației, României și Ungariei rapoarte privind energia din surse regenerabile și eficiența energetică

Comisia Europeană a cerut Croației, României și Ungariei rapoarte privind energia din surse regenerabile și eficiența energetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

Comisia Europeană a cerut Croației, României și Ungariei să prezinte rapoarte referitoare la obiectivele lor naționale pentru 2020 privind energia din surse regenerabile, respectiv eficiența energetică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Croației pentru că nu a prezentat, în temeiul Regulamentului (UE) 2018/1999 privind guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice, un raport complet cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale pentru 2020 privind eficiența energetică și ponderea energiei din surse regenerabile.

TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l

De asemenea, Comisia a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere Ungariei și României pentru că nu au prezentat un raport complet, în cadrul guvernanței uniunii energetice și a acțiunilor climatice, cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficiență energetică pentru 2020, scrie Agerpres.

Regulamentul privind guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice stabilește cerința ca statele membre să prezinte Comisiei, până la 30 aprilie 2022, un raport cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficiență energetică pentru 2020, stabilite în Directiva 2012/27/UE privind eficiența energetică.

Regulamentul privind guvernanța mai prevede ca, până la același termen, statele membre să raporteze despre obiectivele lor privind ponderea energiei din surse regenerabile în 2020, astfel cum se prevede în Directiva 2009/28/CE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Cele trei state membre au la dispoziție două luni pentru a răspunde și pentru a remedia deficiențele identificate de Comisie. Dacă nu primește un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
energie