Compania de foraj petrolier GSP, controlată de Gabriel Comănescu, va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas

Compania de foraj petrolier GSP, controlată de Gabriel Comănescu, va fora două sonde în Marea Neagră pentru Black Sea Oil&Gas
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Compania de foraj petrolier maritim Grup Servicii Petroliere (GSP), controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a obținut un contract de foraj pentru două sonde de explorare offshore, situate în sectorul românesc al Mării Negre, de la Black Sea Oil&Gas SRL (BSOG).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BSOG a contractat platforma de foraj de tip cantilever "GSP Uranus" pentru forajul a două sonde de explorare în ape cu adâncimea până la 100 de metri, programat să înceapă în trimestrul al patrulea din acest an.

Serviciile auxiliare precum cele de transport aerian, logistică și nave de servicii offshore care vor susține operațiunile de foraj au fost contractate tot de la GSP.

"Titularii perimetrului XV Midia, Zona de Apă de Mică Adâncime, vizează prospecte care nu doar consolidează portofoliul de resurse al titularilor, dar, mai important, ar putea alimenta Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, care actualmente constă în descoperirile Ana și Doina, aflat în faza de obținere a aprobării pentru dezvoltare", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG.

Operațiunea \ CITEȘTE ȘI Operațiunea "curățarea" companiilor de stat de dividende: cele românești distribuie statului 90% din profit, cele din Rusia se opun și la 50%

Black Sea Oil & Gas SRL este în curs de obținere a tuturor aprobărilor necesare pentru realizarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia. Aceste aprobari includ autorizațiile din partea ANRE și ANRM, acordul de mediu și autorizația de construire, autorizațiile din partea autorităților locale și naționale, aprobarea Transgaz precum și aprobarea acționarilor și partenerilor noștri. Cu toate că există multe aspecte în materie de legislație care trebuie soluționate, consorțiul vizează obținerea acestor aprobări în anul 2017. Odată obținute aceste aprobari, vor fi necesari 2 ani pentru construirea platformei offshore, săparea sondelor de dezvoltare, montarea conductelor offshore și onshore și construirea stației de tratare a gazelor.

Black Sea Oil & Gas, deținută integral de Carlyle International Energy Partners, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator. 

GSP are șapte platforme de foraj maritim, cu care a derulat sau derulează proiecte în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic sau în zonele arctice pentru clienți precum OMV Petrom, Gazprom, ExxonMobil, PEMEX, Petroceltic sau Wintershall.

GSP a avut în 2015, potrivit ultimului bilanț financiar depus la Ministerului Finanțelor, o cifră de afaceri de 934 milioane lei (210 milioane euro) și venituri totale de 1,9 miliarde lei (circa 430 milioane euro), raportând pierderi de 185,5 milioane lei.

Gabriel Comănescu este considerat unul dintre cei mai bogați zece oameni din România, cu o avere estimată la peste 500 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp
gabriel comanescu
black sea oil&gas