Companii energetice americane și europene, vizate de o campanie de spionaj informatic, potriivit Symantec

Companii energetice americane și europene, vizate de o campanie de spionaj informatic, potriivit Symantec
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2017

Hackeri cu experiență au vizat companii energetice europene și americane, într-o campanie de spionaj informatics care, în unele cazuri, a permis spargerea sistemelor de bază care controlează operațiunile de contraspionaj, au avertizat cercetători de lacompania de securitate Symantec, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campanii de virusare din e-mail au fost folosite pentru a obține acces în companii din SUA, Turcia, Elveția și, probabil, și alte țări, se arată în raportul Symantec publicat miercuri.

Atacurile informatice, care au început la sfârșitul lui 2015, dar a căror frecvență a crescut în aprilie, probabil că lucrează pentru un Guvern străin și poartă urmele grupului de hackeri Dragonfly, a afirmat un cercetător pentru securitate informatică de la Symantec, Eric Chien, într-un interviu.

Studiul alimentează îngrijorarea că grupuri industriale, inclusiv furnizori de energie electrică și alte utilități, pot fi vizate de atacuri u obiective distructive, în cazul unui conflict geopolitic major, scrie News.ro.

FOTO Hotelul de lux Metropolis din Bistrița, operat de garantul organizatorului jocului TV de Bingo, scos la vânzare de Fisc pentru 7 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul de lux Metropolis din Bistrița, operat de garantul organizatorului jocului TV de Bingo, scos la vânzare de Fisc pentru 7 milioane euro

În iunie, Guvernul american a avertizat companiile mari din sectoarele nuclear și energetic în legătură cu o campanie de atacuri informatice. Autoritățile au explicat că hacker trimit mailuri de phishing, pentru a se putea infiltra în rețelele dorite.

Chien crede că alerta s-a referit, probabil, la campania urmărită și de Symantec. Potrivit lui, zeci de companii au fost vizate, iar o parte dintre ele, inclusive din SUA, au fost compromise la nivel operational. Acest nivel de acces înseamnă că motivația este “singurul pas rămas” către “sabotarea furnizării de curent”, a subliniat expertul.

Cu toate acestea, alți cercetători au pus sub semnul întrebării concluziile. Deși sunt îngrijorătoare, atacurile sunt “depart de nivelul de a putea stinge lumina, deci nu este nevoie de alarmă”, a spus Robert M. Lee, fondatorul companiei americane de securitate a infrastructurii critice Dragos Inc.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii energetice
symantec