Complexul Energetic Oltenia susține că a investit sute de milioane de euro în instalații care reduc poluarea

Complexul Energetic Oltenia susține că a investit sute de milioane de euro în instalații care reduc poluarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2017

Complexul Energetic Oltenia, companie de stat care produce electricitate pe bază de cărbune, a menționat joi, într-un comunicat, că a investit sute de milioane de euro în instalații care reduc impactul asupra mediului în limitele impuse de legislație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Complexul Energetic Oltenia atacă, fără a preciza exact la cine se referă, alți producători de electricitate din România, care nu ar fi făcut eforturi comparabile, scrie News.ro.

„Spre deosebire de toți ceilalți producători de energie (atât din surse regenerabile, cât și pe bază de cărbune care nu au au realizat niciun fel de investiții pentru reducerea poluării și nici nu dețin autorizațiile de mediu necesare funcționării), CE Oltenia a investit sute de milioane de euro în instalații care încadreaza impactul asupra mediului în limitele impuse de legislația actuală, precum și pentru redări în circuitul silvic și agricol a suprafețelor afectate de exploatările miniere”, arată comunicatul transmis joi de companie.

Compania face referire la solicitarea transmisă Guvernului de către producătorii de energie eoliană, pentru adoptarea unor măsuri urgente în vederea deblocării investițiilor în proiecte de energie eoliană.

"Este surprinzător faptul că tocmai producătorii de energie regenerabila, permanent favorizati, solicită deblocarea investițiilor în noi proiecte de producere a energiei din surse regenerabile în România”, se mai arată în comunicat.

RECORD Parcurile eoliene au produs în ultimele zile o pătrime din electricitatea consumată, peste cea din hidrocarburi sau cărbune CITEȘTE ȘI RECORD Parcurile eoliene au produs în ultimele zile o pătrime din electricitatea consumată, peste cea din hidrocarburi sau cărbune

CEO folosește ca argument faptul că, deși cota de energie regenerabilă ar fi trebuit să ajungă la 38% din consum în 2020, procentul a depășit 40% în 2014.

CE Oltenia subliniază că nu a primit și nu primește stimulente, în timp ce energia regenerabilă este subvenționată cu aproximativ 10 euro/MWh de către consumatorul captiv.

În plus, compania se plânge că a înregistrat variații de sarcină de până la 1.000 MW în zilele cu rafale de vânt, ceea ce i-a provocat pierderi importante.

Producătorul de energie are în prezent aproximativ 14.000 de angajați.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

Compania se află într-o situație financiară dificilă și estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro) pentru anul 2016, după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul anterior, potrivit proiectului de venituri și cheltuieli.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
poluare