Conducerea Transelectrica anunță că va formula o plângere penală împotriva lui Marius-Dănuț Carașol, directorul general al companiei care și-a falsificat CV-ul

Conducerea Transelectrica anunță că va formula o plângere penală împotriva lui Marius-Dănuț Carașol, directorul general al companiei care și-a falsificat CV-ul
scris 25 sep 2019

Conducerea transportatorului național de energie Transelectrica a anunțat că a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius-Dănuț Carașol, directorul general al companiei care și-a falsificat CV-ul, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal.

”Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a solicitat, în ședința de astăzi, 24 septembrie 2019, conducerii executive a companiei să prezinte stadiul acțiunilor inițiate ca urmare a revocării lui Marius-Dănuț Carașol din funcția de președinte și membru al directoratului”, arată compania într-un comunicat.

Membrii Consiliului de Supraveghere spun că și-au exprimat în mod hotărât intenția de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor companiei și recuperarea prejudiciilor constatate, scrie News.ro.

AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru programul privind stațiile de încărcare electrice CITEȘTE ȘI AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru programul privind stațiile de încărcare electrice

”Consiliul de Supraveghere a analizat situația unor posibile dificultăți în derularea activității Companiei, ca urmare a revocării lui Marius-Dănuț Carașol. În acest context, este de precizat că sistemul conducerii colective a companiei a asigurat, prin noua componență a directoratului, continuitatea și stabilitatea funcționării companiei, astfel încât deciziile au fost luate rapid și în condiții de eficiență”, informează compania de stat.

Până la această dată, au fost declanșate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al domnului Carașol în cadrul Sucursalei de Transport București. În același timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport București, prin numirea interimară a unui director, se precizează în comunicat.

”Conducerea Transelectrica SA a hotărât să urmeze parcursul civil și penal în relația cu domnul Marius-Dănuț Carașol, astfel încât sunt inițiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Carașol, precum și depunerea tuturor diligențelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal. De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere s-a analizat și situația litigiilor pe care compania le are cu foștii administratori privind acordarea OAVT-urilor”, mai informează compania.

Unitatea 1 de la Cernavodă a repornit, miercuri la prânz urmând a funcționa la capacitate maximă. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Unitatea 1 de la Cernavodă a repornit, miercuri la prânz urmând a funcționa la capacitate maximă. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum

Președintele directoratului Transelectrica a fost revocat recent din funcție, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora și-a falsificat CV-ul.

Începând din 19 septembrie, în calitatea de președinte al directoratului a fost numită Claudia-Gina Anastase.

Potrivit Edupedu.ro, președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, care susține în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”, ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Sursa citată menționează că diploma lui Marius Dănuț Carașol ar fi falsă.

Reprezentanții Universității Politehnica București au transmis că președintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentanții Universității.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
marius-dănuț carașol