Consiliul Concurenței amendează Distrigaz Sud Rețele pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenței amendează Distrigaz Sud Rețele pentru abuz de poziție dominantă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Consiliul Concurenței a sancționat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu amendă în valoare de aproximativ 3,7 milioane euro, pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deținut licență de distribuție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poziția de monopol a DGSR pe piața distribuției gazelor naturale, în zonele pentru care a deținut licență de distribuție (București și localități din 19 județe, a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepționa lucrările de execuție și de a pune în funcțiune instalațiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii.

ULTIMA ORĂ Amânare: Cartelele prepay vor mai putea fi comercializate o perioadă fără obligația prezentării buletinului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Amânare: Cartelele prepay vor mai putea fi comercializate o perioadă fără obligația prezentării buletinului

În cadrul investigației declanșate în anul 2017, autoritatea de concurență a constatat că, în perioada 2011-2012, Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) ar fi stabilit și practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN și pentru recepția lucrărilor și pentru punerea în funcțiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecință, pentru avizarea tehnică și pentru recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora, DGSR ar fi practicat tarife mai mari decât media pieței.

Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-ar fi manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege un alt operator.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
distrigaz sud rețele